„Užuodžia už 5–6 kilometrų. Ir tada STOP.“ Ką daro rusai, kai pamato „Leopard“ (Video)  ()

„Nėra ginklo, kuris galėtų pakeisti karo eigą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto karas Ukrainoje tęsiasi, Ukrainos kariai atkreipė dėmesį į pagrindines vokiečių „Leopard“ tankų ypatybes. Vienos iš Ukrainos gynėjų kuopų vyriausiasis seržantas Ihoris Ihnatenka, kalbėdamas apie darbą prie šių tankų, pasakė, kad nėra tokio ginklo, kuris galėtų pakeisti karo eigą.

Jis tai pasakė interviu Natalijai Ostrovskajai, atsakydamas į klausimą apie darbą su tankais „Leopard“, kad jie tariamai gali pakeisti karo eigą. „Nėra ginklo, kuris galėtų pakeisti karo eigą, nes fizikos dėsniai yra, ko gero, vieninteliai dėsniai, kurie veikia: kiekvienam veiksmui yra atoveiksmis. Tai yra, yra opozicija „Leopard“, yra „Abrams“ – yra opozicija viskam. Tai tiesiog geras ginklas, kaip ir ugnies ginklas, sakykime taip. Bet jie neturi jokio antgamtinio poveikio. Kad visi ten tikėjosi, kad va dabar „Leopardai“, „Bradleys“ ir viskas – Krymą paimsime per tris dienas“, – sakė Ihnatenka.

Karys papasakojo, kaip vyko mokymai su šiais tankais. Pasak kariškio, mokymai truko penkias savaites: iš pradžių buvo teorija, o paskui darbas tankų poligone. „Jie (vokiečiai – UNIAN) gerokai sutrumpino savo mokymus, jie patys mokosi bent metus – kad eilinis sutartininkas taptų tankistu. Mums to buvo per daug. Turbūt būtų užtekę ir dviejų savaičių: tiesiog užtektų parodyti, kaip viskas įsijungia, kokios funkcijos ir pan. Mes jau trečią savaitę labai norėjome grįžti namo“, – kalbėjo Ihnatenka.

 

Vairuotojas mechanikas Sergejus Zverevas, atsakydamas į klausimą, kuo skiriasi „Leopard“ ir T-64, prie kurio jis dirbo, paaiškino, kad skirtumas yra „vairavimo charakteristikose“. „Leopard“ yra greitesnis, manevringesnis, tvirtesnis, patogesnis, galima sakyti“, – sakė jis.

 

Kariškis pridūrė, kad įvaldyti Leopardą jam beveik nebuvo sunku. „Trečią dieną jau sėdėjome prie simuliatorių, ketvirtą dieną vairavome mokomuosius tankus, per 10 dienų praėjome mechanikų mokymo kursus“, – sakė Zverevas.

Be to, pažymėjo Zverevas, rusai „užuodžia, kad leopardas yra už 5–6 kilometrų. Ir tada STOP, toliau nebeina. Tai jau įrodė praktika“, – pridūrė kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(7)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()