[ŽT] „300–350 dolerių ir Kalašnikovas tavo.“ Kur tai vyksta  ()

Į sąrašą įtraukti tik Rusijos armijoje naudojami ginklai, jiems skirta amunicija, taip pat parakas ir sprogmenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Belgorodo srityje, kuri ribojasi su Ukraina, susiformavo juodoji ginklų rinka, kurioje už 300–350 dolerių galima įsigyti Kalašnikovo automatų, rankinių granatų ir net pistoletų su duslintuvu.

Žiniasklaida išnagrinėjo visus Belgorodo teismų paskelbtus nuosprendžius pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 222, 222.1 ir 222.2 straipsnius (neteisėtas ginklų, pagrindinių šaunamųjų ginklų dalių, šaudmenų įgijimas, perdavimas, laikymas, gabenimas, siuntimas ar nešiojimasis).

Į sąrašą įtraukti tik Rusijos armijoje naudojami ginklai, jiems skirta amunicija, taip pat parakas ir sprogmenys.

Iš viso nuo 2022 metų vasario iki 2024 metų kovo paskelbtas 71 teismo nuosprendis panašiose bylose. Visgi, vykstančių teismų, susijusių su neteisėta ginklų apyvarta, skaičius yra kelis kartus didesnis.

 

Remiantis jau išspręstomis bylomis, teisėsaugos institucijos konfiskavo 14 Kalašnikovo automatų, 3 pistoletus, 3 granatsvaidžius, 6,5 tūkst. šovinių, 63 rankines granatas, 120 kg parako ir 16 kg sprogmenų (TNT ir PBX).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()