[ŽT] „122.“ Skelbiama nauja puolimo kryptis  ()

Rusai nusitaikė į naują puolimo kryptį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-03 [ŽT] „122.“ Skelbiama nauja puolimo kryptis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Ukrainos fronte yra itin dinamiška. Kaip antradienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas, per vieną parą įvyko 122 mūšiai, įskaitant aštuonis raketų smūgius ir 61 oro antskrydį. Rusijos pajėgos 129 kartus apšaudė Ukrainos pajėgas ir miestus. Buvo sunaikinti vienbučiai ir daugiabučiai namai bei kita civilinė infrastruktūra. Bachmuto kryptimi Ukrainos pajėgos atrėmė 33 atakas, be kita ko, Luhansko srities Bilogorivkos apylinkėse ir Donecko srities Verchnokamenske, Rozdolivkos, Andrijivkos kaimuose, Časiv Jaro mieste ir kitur.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux HCR-09“)
4954 4

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pastarosiomis dienomis intensyviausios kovos Ukrainoje vyko Avdijivkos ir Bachmuto kryptimis Donbase. Rusijos pajėgos gali pakeisti kryptį ir judėti Torecko link, ruošdamosi puolimui Časiv Jare, įvertino JAV įsikūręs Karo studijų institutas (ISW).

 

Rusijos pajėgos pirmą kartą per kelias dienas neužėmė jokių naujų teritorijų aplink Avdijivką Donecko srityje, ir nors viena diena nelemia tendencijos, tai gali reikšti tam tikrą puolimo šiame rajone sulėtėjimą, rengiantis puolimui aplink Časiv Jaro miestą tame pačiame regione, rašo ISW. Kaip pažymi ekspertai, Časiv Jaras yra svarbus Rusijos pajėgų operatyvinis taikinys, nes tai būtų gera bazė atakoms prieš Družkivką ir Konstantinovką, kurios priklauso didelių įtvirtintų miestų juostai Donecko srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: