17 prieš 100 „Ten yra pragaras“ (Video)  ()

Fronte trūksta žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią vasarą priešas dažnai negalėjo pasiekti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų. Vos jam pažengus į priekį, artilerija jį sunaikindavo. Jei priešas priartėdavo arčiau, tada prisijungdavo mūsų minosvaidžiai, taip nepalikdami jam jokios galimybės. Tačiau šiandien, kai trūksta minų ir sviedinių, rusai kartais žengia tiesiai į mūsų pozicijas ir tada prasideda kitokios kautynės, čia yra visiškai kita istorija. Tokiose kautynėse okupantai gali sutriuškinti ukrainiečių kovotojus tiesiog savo mase.

Apie tai pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys ir politikos analitikas Kyrylo Sazonovas.

„Labai laukėme pagalbos ir džiaugiamės, kad pagaliau prispaudėme savo partnerius“, – sakė kovotojas.

Akivaizdu, kad atėjus amerikiečių ginkluotei situacija mūšio lauke pasikeis mums į gerąją pusę. Tačiau kol pristatymai tebevyksta, padėtis fronte dėl žmonių trūkumo yra labai pablogėjusi, sakė Sazonovas.

„Mes ten neisime“. Pasak kariškio, pasitaiko situacijų, kai vaikinai (ukrainiečių kovotojai – red.) atsisako eiti į kokią nors poziciją, nes ten yra pragaras. „Taip, ten pragaras, nes 17 mūsų vaikinų sulaiko 50–100 rusų.  Būna tokių situacijų“, – sakė Sazonovas. „Taip, deja, rusų yra daugiau, bet mes prie to pripratę“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(8)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: