„Prasiskverbė diversantai.“ Neįtikėtinas susidūrimas už fronto linijos. „Tai yra pagrindinis taikinys“  (1)

Ukraina praneša apie rusų sabotažo grupes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, Sumų srityje kas savaitę vis dar aptinkama rusų sabotažo grupių infiltracija per sieną, tuo tarpu kaimyninėje Charkivo srityje tokių veiksmų mažėja, o Černihivo srityje šiuo metu bandymų infiltruotis nefiksuojama, gegužės 2 d. „Ukraina-Ukrinform“ žiniasklaidos centre pranešė Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenko.

Rusijos kariai pasitraukė iš šiaurinių Kyjivo, Černihivo ir Sumų sričių praėjus mėnesiui po jų pralaimėjimo mūšyje dėl Kyjivo 2022 m., o iš Charkivo srities šiaurės – 2022 m. rudenį. Tačiau po jų atsitraukimo Rusijos pajėgos tęsė tarpvalstybines šaudymo, artilerijos ir oro atakas prieš Černihivo, Sumų ir Charkivo sričių pasienio bendruomenes, retkarčiais prasiskverbiant diversantams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenko pranešė, kad Sumų sritis šiuo metu yra pagrindinis Rusijos sabotažo ir žvalgybinių grupių taikinys. Jis pridūrė, kad Sumų sritis ir toliau išlieka šių operacijų dėmesio centre.

 

Demčenko pažymėjo, kad kiekvieną savaitę Ukrainos gynybos pajėgos išaiškina kelias Rusijos sabotažo grupes:

„Negalima sakyti, kad jie infiltruojasi ar bando infiltruotis kasdien, bet pastaruoju metu jų veikla yra kelios grupės per savaitę“, – teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: