„Nenorime dalyvauti.“ 100 000 000 000 $. Karas Ukrainoje užsitęs dar 5 metus  ()

Vengrijos ministras priminė, kad Budapeštas nekeičia savo pozicijos dėl derybų būtinybės ir mano, kad karo geografija laikui bėgant gali plėstis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=785338890445858&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO planuoja skirti dar 100 milijardų dolerių karinei pagalbai Ukrainai. Tai pareiškė Vengrijos užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártó.

Ministro teigimu, taikos Europoje perspektyva atrodo vis tolimesnė.

„Be to, kad NATO nori glaudžiau nei anksčiau koordinuoti ginklų tiekimą Ukrainai ir Ukrainos kariuomenės mokymą, Aljansas dabar nori į karą įlieti dar 100 milijardų dolerių“, – sakė ministras.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux HCR-09“)
4730 4

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šie 100 milijardų dolerių turi būti surinkti per penkerius metus, o tai reiškia, kad NATO tikisi, kad karas tęsis dar mažiausiai penkerius metus. Žinome, kad kiekviena karo diena yra susijusi su tolesnio karo veiksmų plitimo laike ir geografine prasme rizika“, – tikina Szijjártó.

Kartu Vengrijos ministras patvirtino, kad oficialus Budapeštas, kaip ir anksčiau, laikosi suprantamos pozicijos, kad mūšio lauke sprendimo nėra, o susitarimas gali būti pasiektas tik derybomis.

 

„Šiame kare laimėtojų nėra ir negali būti, šiame kare yra tik pralaimėtojai. Vengrija nenori dalyvauti NATO operacijoje tiekti ginklus ir apmokyti kariuomenę, vyriausybė nenori prie to prisidėti mokesčių mokėtojų pinigais“, – pridūrė ministras.

Péteris Szijjártó pažymėjo, kad artimiausiu metu jo šalis gins savo poziciją likti nuošalyje nuo ginklų tiekimo Ukrainai ir nuo Ukrainos karių rengimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)

Komentarai ()