JAV skelbia nuviliančias prognozes. Kas artimiausiu metu laukia Ukrainos  ()

Rusijos atakų tikslas – įtikinti ukrainiečius, kad tolimesnės kovos tik padidins žalą jų šaliai ir atitolins pergalę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-03 JAV skelbia nuviliančias prognozes. Kas artimiausiu metu laukia Ukrainos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos taktika Ukrainoje darosi vis agresyvesnė, ypač atakuojami energetikos infrastruktūros objektai. Tokį pareiškimą padarė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines, praneša „Amerikos balsas“.

Anot jos, Rusija iš Kinijos įsigijo dvejopo naudojimo komponentų ir medžiagų Rusijos karo pramonei. Tai yra „vienas iš veiksnių, pakeitusių dinamiką Ukrainos mūšio lauke Kremliaus naudai“.

Haines taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad rusai pradėjo greičiau atstatyti savo karinius pajėgumus. „Mėnesius Putinas rodė norą pradėti derybas su Kyjivu ir Vašingtonu dėl Ukrainos ateities, tačiau nebuvo jokių ženklų, kad jis būtų pasirengęs daryti reikšmingas nuolaidas“, pabrėžė ji.

Tuo pat metu, Haines tvirtina, Rusija taiko agresyvesnę taktiką prieš Ukrainą, ypač smogdama Ukrainos energetikos objektams. JAV žvalgybos direktorė pridūrė, kad, anot Kremliaus, tai „turėtų įtikinti ukrainiečius, kad kovos tęsimas tik padidins žalą ir neprives prie pergalės“.

 

„Greičiausiai šios agresyvios taktikos tęsis ir karas greičiausiai nesibaigs artimiausiu metu“, – sako Haines.

Kartu ji pabrėžė, kad Putinas „išlaidas kar pramonei padidino iki beveik 7 % BVP, o tai beveik du kartus viršija vidurkį per visą šalies istoriją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(44)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()