Rusija turi didelę bėdą. Kur „dėti“ mirusius?  ()

Pagrindinėse Rusijos karių kapinėse - federaliniame karo memoriale „Tėvynės gynėjų panteonas“ - dėl didelių Rusijos kariuomenės nuostolių per karą Ukrainoje trūksta laidojimo vietų, teigia opozicijos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palaidojimų skaičius pradėjo smarkiai augti po 2022 m. vasario 24 dienos: jei nuo 2013 m. birželio (kai kapinės buvo atidarytos) iki 2021 m. liepos kapinėse buvo palaidoti 353 žuvusieji, tai prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą vien Ukrainos fronte žuvusiųjų palaidojimo sektoriuje atsirado daugiau kaip 900 naujų kapų.

2023 m. Gynybos ministerija nusprendė kapinių teritoriją išplėsti 17 hektarų, tam tikslui prijungiant dalį Pirogovskio miško parko. Iš 17 hektarų 10 bus skirta karių laidojimo teritorijai plėsti, 7 - savivaldybės kapinėms kurti.

Vietos gyventojų bandymai apginti mišką rezultatų nedavė: kovo 21 d. Mytiškių deputatų taryba patvirtino pakeitimus, pagal kuriuos 17 ha miško parko statusas iš „miško fondo žemių“ pakeistas į „ypač saugomų teritorijų ir objektų žemes“, po kurių teritorija pateko į valstybės kontrolę ir apsaugą.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos duomenimis, 2024 m. balandžio pabaigoje Rusijos kariuomenė viso Ukrainoje patyrė virš 450 tūkst. aukų - žuvusiųjų ir sužeistųjų. Į šį skaičių neįskaičiuotos privačių karinių bendrovių, tokių kaip „Wagner“, kurios verbuoja ir į mūšius meta dešimtis tūkstančių kalinių iš Rusijos kolonijų, kovotojų aukos. JAV žvalgyba pernai rugpjūtį Rusijos nuostolius įvertino 360 tūkst. žmonių, iš kurių 120 tūkst. žuvo.

 

Žurnalistams pavyko patvirtinti, kad žuvo 50 000 rusų karių. Jų duomenimis, mažiausiai 43 proc. žuvusiųjų nebuvo susiję su kariuomene tuo metu, kai prasidėjo plataus masto Rusijos Federacijos invazija į Ukrainą, 18 proc. patvirtintų nuostolių sudaro belaisviai, 13 proc. savanoriai, 12 proc. mobilizuotieji. 28 proc. žuvusių kariškių nepavyko identifikuoti kaip priklausančių kokiai nors kariuomenės grupei ar rūšiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: