„Priešo ginklai jo negalės pasiekti.“ Atkeliauja įspūdingi karo žvėrys (Video)  ()

JAV ginkluotosios pajėgos pristatė naują pėstininkų kovos mašiną M2A4E1 „Bradley“. Tai, žinoma, yra atnaujintas M2 „Bradley“, kuris bus dar atsparesnis priešo smūgiams nei jo pirmtakai. Teigiama, kad į M2A4E1 įdiegtos ir Ukrainoje išmoktos pamokos.


M2A4E1 „Bradley“
M2A4E1 „Bradley“
© https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M2A4E1_Bradley_with_Trophy.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai naudoja daug įvairių pėstininkų kovos mašinų iš skirtingų šalių, bet M2 „Bradley“ yra vienas jų favoritų. 3-iosios šturmo brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas mano, kad būtent šios pėstininkų kovos mašinos fronte yra vienos svarbiausių. Jis teigia, kad „Bradley“ daug kartų įrodė, kad karo metu gera technika gelbsti gyvybes. Kieti „Bradley“ šarvai ne kartą net ir po taiklių rusų smūgių leido Ukrainos gynėjams saugiai pasitraukti.

Rusų dronai medžioja „Bradley“. Bet po vieno taiklaus rusų drono smūgio ukrainiečiai apsižvalgė, kad mašina buvo apgadinta tik nežymiai, o įgula nenukentėjo. Kitą kartą „Bradley“ užvažiavo ant minos ir vis tiek galėjo tęsti operacijas fronte. Bet tai nereiškia, kad „Bradley“ yra neįveikiamas. Tiksliau, rusai sunaikino ne vieną tokią pėstininkų kovos mašiną.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3333 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Dabar JAV pristatė M2A4E1 „Bradley“ – pėstininkų kovos mašiną su aktyvia apsaugos sistema „Iron Fist“. Be to, naujoje „Bradley“ versijoje yra patobulintas taikiklis ir oro kondicionavimo sistema.

„Iron Fist“ yra papildoma apsauga nuo įvairių grėsmių. Sistema turi kelis jutiklius – radarus ir infraraudonųjų spindulių kameras. Kai nustatoma, kad prie „Bradley“ artėja kokia nors raketa, sistema jos link paleidžia nedidelę raketą. Ji sprogsta ore, sukurdama skeveldrų debesį, kuris sunaikina grėsmę. Kitaip tariant, priešo raketos „Bradley“ net nepasiekia. Todėl teigiama, kad M2A4E1 „Bradley“ yra geriausiai įgulą apsauganti šios mašinos versija.

 

„Iron Fist“ sistemą sukūrė Izraelio „Elbit Systems“. Ją galima įdiegti ir į jau egzistuojančias mašinas, bet, aišku, lengviau tai padaryti gamybos metu.

Reikia pasakyti, kad  oro kondicionavimo sistema irgi yra svarbus patobulinimas. Kare yra daug streso, o kariai tiesiog yra efektyvesni, kai jaučiasi patogiau.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(103)
(3)
(100)

Komentarai ()