„Jiems nereikia.“ Netikėta žinia. Daug „Patriot“ į Ukrainą  ()

Ši šalis visiškai atsisako „Patriot“ sistemų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-07 „Jiems nereikia.“ Netikėta žinia. Daug „Patriot“ į Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai reikia daugybės skirtingų oro gynybos sistemų, kad apsaugotų savo dangų, o ne tik „Patriot“. Tai pareiškė „Defense Express“ leidinio karybos ekspertas Ivanas Kiričevskis.

„Jei kalbame apie oro gynybos sistemas, tai teoriškai Pietų Korėja vis dar gali turėti daug tokios įrangos, tačiau problema ta, kad Pietų Korėja neskuba perduoti mums šių sistemų. Tai plačiausiai paplitusi oro gynybos sistema, kurią turi Vakarų šalys. Idealiu atveju turėtume pasiekti situaciją, kai užnugario zonos būtų apsaugotos įvairiomis improvizuotomis priemonėmis, pavyzdžiui, Didžioji Britanija tiekia ukrainiečiams įdomų improvizuotą kompleksą, nors to neafišuoja. O pačias „Patriot“ reikia pastatyti prie fronto linijos“, – sakė Ivanas Kiričevskis.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3932 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Ekspertas taip pat pakomentavo klausimą dėl galimo „Patriot“ sistemų, kurias Izraelis nurašė prieš kelias dienas, perdavimo Ukrainai. Visų pirma jis neigia, jog sistemos neeksploatuojamos, nes „jose kažkas negerai“.

„Su jomis viskas gerai. Galų gale, kai Izraeliui kyla ikigarsinių sparnuotųjų raketų, bepiločių orlaivių-kamikadzių grėsmė, tai manyti, kad jam nereikia oro gynybos sistemų yra keista. Bet jei jam nereikia, tai ukrainiečiams tikrai reikia. Izraelis naudoja PAC-2 versiją, kuri orientuota arba į lėktuvo numušimą iki 160 kilometrų arba ikigarsinių sparnuotojų raketų arba „Šahedų“, – pažymėjo Ivanas Kiričevskis.

 

Ekspertas įsitikinęs, kad šie kompleksai tikrai gali atsidurti Ukrainoje.

„Svarbu, kad iš karto pasirodė dvi naujienos iš Izraelio Pirmoji yra ta, kad jis nutraukia „Patriot“ eksploatavimą, o antra, kad JAV atsiėmė tam tikras pretenzijas Izraeliui dėl karo pradėjimo Gazos Ruože. Įdomu, kas atsitiko, ir kodėl izraeliečiams nereikia „Patriot“, tai kelia nerimą, apie kurį kalbėjo prezidentas daugiau užkulisiuose“, – aiškino Ivanas Kiričevskis.

„The Times of Israel“ neseniai pranešė, kad Tel Avivas visiškai atsisako „Patriot“ sistemų. Pažymima, kad artimiausiais mėnesiais baterijos bus pakeistos pažangesnėmis oro gynybos sistemomis. Viena iš galimų tokio sprendimo priežasčių yra ta, kad per 30 veiklos Izraelyje metų šie įrenginiai vos kelis kartus stojo į kovą, o kitos sistemos numušė dešimtis tūkstančių priešo taikinių.

 

„Defense Express“ analitikų teigimu, Izraelis vargu ar perduos jas tiesiai Ukrainai. Tačiau gali jas atiduoti JAV, o ši savo ruožtu Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(2)
(117)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()