Pristatė į Ukrainą neveikiančius ginklus. Ekspertai susiėmę už galvų. Kas nutiko  (1)

Pentagono ataskaita, paskelbta gegužės 1 d., atskleidžia, kad neseniai Ukrainai sukurtas ginklas mūšio lauke nebeefektyvus.


GLSDB
GLSDB
© front_ukrainian (asmeninis albumas) | https://twitter.com/front_ukrainian/status/1783908368232431798/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškos raketos pasirodė neapsaugotos nuo Rusijos elektroninio karo (EW) sistemų. Ekspertų teigimu, tai gali būti ginklas, kurio savo inventoriuje neturi net JAV kariuomenė.

Nors Pentagono ataskaitoje nepateikiamas ginklo, kuris negali susidoroti su Rusijos elektroninio karo sistemomis, pavadinimas, jis įvardytas kaip „tikslusis ginklas, pritaikytas Ukrainos pajėgų poreikiams“.

Nors Pentagonas detalių neatskleidžia, kai kurie ekspertai dalijasi savo įtarimais. Hudsono instituto (JAV) mokslininkas Brianas Clarkas mano, kad amerikiečių ataskaitoje aptariamas ginklas gali būti GLSDB.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4249 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

GLSDB yra ginklas, kurio neturi net JAV kariuomenė. Jis buvo sukurtas galvojant apie Ukrainą ir, pasak amerikiečių, buvo skirtas „žymiai padidinti Ukrainos potencialą“.

Raketų nuotolis yra maždaug 150 km – tai beveik dvigubai toliau nei GMLRS, kurį ilgą laiką naudojo Ukrainos kariai. Palyginti su senesniais ginklais, eksperimentinė amunicija Ukrainai taip pat pasižymi didesniu tikslumu ir didesne galia.

Tačiau problema yra ta, kad norint atlikti tikslias ir veiksmingas atakas, būtinas atsparumas visoms elektroninio karo (EW) sistemoms. Clarkas spėlioja, kad GLSDB gali turėti dėl to problemų. Beveik 4 m ilgio ir mažiau nei 300 kg sveriančios raketos (iš jų 93 kg kovinė galvutė) gali būti neapsaugotos nuo rusų naudojamų EW sistemų.

 

Rusijos EW sistema „Pole-21“, pradėta eksploatuoti 2019 m., gali skleisti trukdymo signalą, kurio galia nuo 300 iki 1000 W. Sistema sutrikdo palydovinį ryšį – taip pat ir „Starlink“. Dėl to raketos, tokios kaip minėta GLSDB, ir dronai, populiarūs fronto linijose, dažnai tampa neapsaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(65)
(-14)

Komentarai (1)