Tada NATO prisijungs. Dvi „raudonosios linijos“  ()

NATO nubrėžė dvi „raudonąsias linijas“, kada aljanso kariai bus siunčiami kovoti prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidos duomenimis, NATO neoficialiai nustatė bent dvi „raudonąsias linijas“, ties kuriomis galimas tiesioginis aljanso įsikišimas į karą Ukrainoje.

Apie tai pranešė laikraštis „Repubblica“.

Anot „Repubblica“, šiuo metu nėra jokių operatyvinių planų siųsti karius į Ukrainą, o aprašytas „raudonąsias linijas“ reikėtų vertinti tik kaip galimų nenumatytų atvejų, pavyzdžiui, trečiųjų šalių įtraukimo į karą Ukrainoje, planų įvertinimą.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3934 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Pirmoji „raudonoji linija“ susijusi su tiesioginiu ar netiesioginiu trečiosios šalies dalyvavimu, pavyzdžiui, galimo proveržio šiaurės vakarų Ukrainoje atveju.

Kaip rašoma leidinyje, „taip būtų sukurtas koridorius tarp Ukrainos ir Baltarusijos“.

„Tuomet Minskas būtų tiesiogiai įtrauktas į karą. Jo kariuomenė ir arsenalas turėtų lemiamą reikšmę Maskvai. O ši aplinkybė galėtų tik aktyvizuoti gynybą Ukrainos naudai“, – rašoma straipsnyje.

 

Antroji „raudona linija“ susijusi su karine provokacija prieš Baltijos šalis ar Lenkiją arba tikslingu Moldovos puolimu.

„Tai nebūtinai invazija, kuri galėtų įvykti po Odesos puolimo, bet ir tiesiog karinis smūgis, siekiant išbandyti Vakarų reakciją“, – rašo „Repubblica“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()