[ŽT] Pakeis nuomonę artimiausiu metu. Rusijai gresia netekti artimiausios sąjungininkės  ()

Per šešis mėnesius Kinija pakeis savo poziciją dėl Rusijos karo Ukrainoje ir sumažins dvejopos paskirties gaminių tiekimą Rusijai.


Ukrainoje surenkama nesprogusi rusų raketa
Ukrainoje surenkama nesprogusi rusų raketa
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Disposal_of_Kh-69_missile_in_Kyiv,_2024-05-05_(03).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ekspertas Oleksandras Morozovas yra įsitikinęs, kad Kinija išlieka nepriklausomas žaidėjas politinėje arenoje ir jos pozicija karo Ukrainoje atžvilgiu bus suformuota artimiausiu metu.

„Mano nuomone, grubu manyti, kad Kinija šiame konflikte visiškai stojo į Rusijos pusę, palaikydama Rusiją yra konflikto su Vakarais šaltinis ir taip toliau, o Putinas yra tik Kinijos įgaliotinis. Nežiūrėkite taip. Manau, kad Kinija yra labai didelė, tikrai nepriklausoma žaidėja, kokia buvo ir anksčiau“, – mano Morozovas.

[Vokietija] Tik 21,59€! Portabili dujinė viryklė mėgstantiems ilsėtis gamtoje. Ribotas kiekis
2281 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Ekspertas aiškino, kad nepaisant bendradarbiavimo su Rusija plėtimo, abipusiai naudingi santykiai su Europa ir JAV Kinijai išlieka labai svarbūs.

„Nepaisant to, kad dėl Rusijos Federacijos saviizoliacijos Kinija gavo gana didelę rinką Rusijos teritorijoje, santykiai su JAV ir Europos šalimis Kinijai yra nepaprastai svarbūs, gyvybiškai svarbūs. Europa išlieka patikimiausia, brangiausia ir ramiausia rinka Kinijai. Situacija su Šiaurės Amerika – JAV, Kanada – yra tokia pat. Taigi manau, kad per 6 mėnesius pamatysime galutinį Kinijos apsisprendimą. Ir Kinija, mano nuomone, savanoriškai laikysis reikalavimų apriboti dvejopos paskirties prekių tiekimą į Rusijai“, – pridūrė jis.

(23)
(1)
(22)

Komentarai ()