Į karą važiuoja kartu su „Abrams.“ Atvyko neįtikėtinas karo monstras HERCULES (Video)  ()

Ekipažai dažnai yra priversti palikti tik nežymiai pažeistą ir dėl kokių nors priežasčių imobilizuotą įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Techninės pagalbos mašinos yra esminė tankų parama. Jos leidžia ištraukti įstrigusius šarvuočius, tempti ir evakuoti juos iš mūšio lauko. Amerikos kariuomenė ką tik pradėjo bandyti du naujojo HERCULES prototipus – transporto priemonę, skirtą gelbėti apgadintus „Abrams“ tankus.

Maskvoje surengta užgrobtos vakarietiškos įrangos paroda taip pat yra geras techninės pagalbos transporto priemonių svarbos pavyzdys. Kai kurie rusų užgrobti tankai ir pėstininkų kovos mašinos niekada nebūtų patekusios į jų rankas, jei ukrainiečiai būtų galėję jas nutempti iš fronto zonos.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3286 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ukraina turi įvairių techninės pagalbos mašinų, įskaitant M88 HERCULES, tačiau jų yra per mažai. Turima vaizdo medžiaga įrodo, kad ekipažai dažnai yra priversti palikti tik nežymiai pažeistą ir dėl kokių nors priežasčių imobilizuotą įrangą. Netgi rimtesnė žala nebūtinai reiškia negrįžtamus nuostolius, jei tik transporto priemonė pristatoma į remonto įmonę.

Jungtinių Valstijų armijos (ir iš dalies, be kita ko, Lenkijos) atveju tai yra automobiliai iš M88 HERCULES (Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lifting Extraction System) šeimos, kurios vėlesnės versijos buvo kuriamos nuo 1958 m.

 

Kalbant apie naujas tanko „Abrams“ versijas, senesnės pagalbinės mašinos turėjo rimtą problemą: jos buvo daug tonų lengvesnės už tankus, kuriuos turėjo vilkti, o tai reiškė, kad vieno „Abrams“ evakuacijai reikėjo dviejų HERCULES. Naujausia transporto priemonės versija M88A3 išsprendžia šią problemą.

M88A3 HERCULES sveria net 71 toną, kartu su modernizuotu V12 „Caterpillar“ C32 ACERT varikliu, kurio galia siekia 1350 AG ir jis turi milžinišką sukimo momentą, viršijantį 6000 Nm, leidžia efektyviai vilkti net ir sunkiausias „Abrams“ versijas.

 

Transporto priemonė gavo naują „Horstman“ hidropneumatinę pakabą „InArm“, o darbą su pažeista įranga palengvina sustiprinta gervė, kurios traukos galia išaugo iki 72 tonų, ir kranas, galintis pakelti 36 tonų krovinį.

Dėl būtinybės veikti tiesiogiai kontaktuojant su priešu, techninės paramos mašina yra stipriai šarvuota ir aprūpinta mobilia elektroninio trukdymo stotimi, todėl prieš ją sunku panaudoti dronus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()