Tikslas Nr. 1. „Tai ne Časiv Jaras.“ Ko siekia rusai  ()

Karo analitiko Vasilijaus Pechno įžvalgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-07 Tikslas Nr. 1. „Tai ne Časiv Jaras.“ Ko siekia rusai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai suprato, kad Časiv Jaras yra neįveikiamas, todėl jie persiorientavo į kitą užduotį, teigia karo analitikas Vasilijus Pechno.

Bachmuto kryptimi Rusija sutelkė apie 20 000-25 000 priešakinių dalinių, kad darytų kuo didesnį spaudimą Ukrainos kariuomenei. Tuo pat metu Časiv Jare per pastarąją parą nepastebėta jokių reikšmingų pokyčių. Fronto linija yra palyginti stabili. 

Pagrindinė rusų užduotis yra ne patekti į Časiv Jarą, kurio nepavyko įveikti, kiek prasiskinti kelią link Stupočkų ir pasiekti ugnies kontrolę Konstantinivkos užnugaryje. 

[Vokietija] Tik 21,59€! Portabili dujinė viryklė mėgstantiems ilsėtis gamtoje. Ribotas kiekis
2661 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Tai pareiškė žurnalistas ir karo stebėtojas Vasilijus Pechno „YouTube“ kanale „Fabrika Novostei“. 

Priešas nori pasiekti Konstantinivką dviem kryptimis, iš kurių viena yra į šiaurę nuo Časiv Jaro. Antroji kryptis – per Aleksandropolį ir Kalinovo miestą nuo Očeretino pusės. 

Konstantinivka artimiausiu metu yra Rusijos užduotis numeris vienas“, – pabrėžė analitikas. Dabar Rusijos kareiviai Kalinovo prieigose susidūrė su naujomis ukrainiečių linijomis, tačiau kol kas sunku pasakyti, kiek kokybiški ten esantys įtvirtinimai ir ar Ukrainos gynėjai sugebės toliau išlaikyti frontą šiame ruože. 

 

„Neabejotina, kad priešas iš tikrųjų ruošė dirvą Torecko apsupimo operacijai, išėjo į Torecko užnugarį ir judėjo Konstantinivkos link. Tačiau yra vilties, kad tam tikru momentu šis veržimasis bus sustabdytas. Per pastarąsias dvi savaites priešas pasistūmėjo daugiau kaip 5 kilometrus ir tai labai nemalonus faktas“, – sakė Pechno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: