„Ar tikrai kas nors tikisi, kad karas baigsis 2024 metais?“ (Video)  ()

„Karas tęsis ilgai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ išreiškė savo požiūrį į karo Ukrainoje pabaigos laiką.

„Ar tikrai kas nors tikisi, kad karas baigsis 2024 metais. Tai labai įdomi fantazija. Iš tikrųjų karas tęsis ilgai. Tam reikia ruoštis“, – sakė karo ekspertas.

Kovalenko teigimu, jei atsižvelgsime į situaciją su Rusijos kariniu-pramoniniu kompleksu ir pagalbą Ukrainai bent tokiu lygiu, kokiu pradėjo gauti iš JAV šiemet, karas gali trukti dar dvejus trejus metus.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3305 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Tačiau Rusija dabar nėra tokia efektyvi kaip 2022 m.“, – pabrėžė analitikas. „Paimkime vieną faktą: 2022 m. Rusijos artilerija paleidžia 80 000 sviedinių per dieną ir sparčiai juda fronte, užimdama teritorijas. 2024 m. tai yra 10 000 šūvių per dieną. Avdijivką ima penkis mėnesius. Ir štai jau ir gegužė, o rusai vis dar yra Avdijivkos srityje, užgrobdami kaimus, o ne miestus. Toks ir skirtumas.“

Karo eksperto teigimu, po pusantrų metų karo veiksmų intensyvumas dar labiau sumažės. Priešas turės daugiau žmogiškųjų išteklių ir mažiau mechanizuotų išteklių, galbūt net mažiau šūvių per dieną. Viskas priklauso nuo Irano ir KLDR pasiūlos faktoriaus. Tačiau bendras kovinių pajėgumų lygis tikrai sumažės, nes į Rusiją vis daugiau technikos atkeliauja iš sovietinio stiliaus sandėlių ir sandėliavimo centrų. Be to, remontas pareikalaus vis daugiau energijos sąnaudų.

 

„Žmogiškieji ištekliai dominuos, tai bus pagrindinis rusų įrankis tolimesniuose puolimo veiksmuose“, – prognozavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: