Netikėta! Pirmą kartą. „Iš nepripažintos šalies.“ Ką gavo Ukraina  ()

Šios valstybės nepriklausomybės Ukraina oficialiai kol kas nepripažįsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosovo Respublika perdavė Ukrainai pirmąją karinės pagalbos partiją – taktinę techniką ir šarvuočius. Siuntimui ruošiamas antrasis paketas, kuriame daugiausia bus artilerijos šoviniai.

Iš dalies pripažintas Kosovas parengė karinės pagalbos paketą Ukrainai, kuris buvo aptartas šių metų kovo pabaigoje 20-ajame Ramšteino formato susitikime. Gegužės 7 dieną Kosovo gynybos ministras Ejup Maqedonci apie tai pranešė Prištinoje susitikęs su Ukrainos žurnalistais, rašo „Hromadske“.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3300 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis pabrėžė, kad į smulkmenas nesileis, tačiau vis dėlto išvardijo visą paketo turinį – 120 mm, 60 mm, 81 mm minosvaidžių sviediniai, kariniai sunkvežimiai, taip pat šarvuočiai ir taktinė technika. Šiuo metu Kosovas iš šio paketo Ukrainai jau perdavė pirmąją taktinės technikos ir šarvuočių partiją.

Be to, Kosove treniruojasi ukrainiečių išminavimo specialistai – tai jau antra grupė nuo plataus masto invazijos pradžios.

 

„Esame pasiryžę ryžtingai remti Ukrainą visais aspektais pagal savo sąlygas ir galimybes“, – pabrėžė Ejup Maqedonci.

Įdomu, kad Kosovo nepriklausomybės, paskelbtos 2008 m. nuo Serbijos, Ukraina oficialiai kol kas nepripažįsta.

2022 m. rugpjūčio 6 d. Aukščiausiojoje Radoje Europos solidarumo partija pristatė rezoliuciją, pagal kurią Kosovas turėtų būti pripažįstas nepriklausoma valstybe. Šiuo metu rezoliucija dar nepatvirtinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()