Intriguojantis pranešimas dėl F-16. Kas vyksta (Foto)  ()

Jau šią vasarą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-09 Intriguojantis pranešimas dėl F-16. Kas vyksta (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intriguojantis pranešimas. Per spaudos konferenciją Vilniuje Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren pasidalijo planais dėl F-16, kurie bus pristatyti ukrainiečiams, kad padėtų jiems kovoti su rusais. Remiantis Lietuvos žiniasklaidos pateikta informacija, Danija F-16 pradės gabenti 2024 metų vasarą, o Nyderlandai lėktuvus pristatys rudenį.

Gegužės 6 d., įgyvendinant bendrą paramą kovai su Rusijos agresija prieš Ukrainą, Kajsa Ollongren pasidalijo turima informacija. Jungtinės Valstijos patvirtino F-16 perkėlimą iš Danijos ir Nyderlandų 2023 metų rugpjūtį, kai bus baigti pilotų mokymai. Šiuo metu vyksta Ukrainos pilotų ir techninės priežiūros personalo mokymai.

„Viską esame suplanavę kaip projekto dalį, tai yra Ukrainos pilotų mokymas, techninės priežiūros personalo mokymas ir pačių lėktuvų perdavimas. Rumunijoje planuojame turėti mokymo centrą, kuriame taip pat mokysime ukrainiečius. Šiuo metu jie mokomi Danijoje, JAV ir kitose šalyse“,  – sakė Ollongren.

[Vokietija] Tik 21,59€! Portabili dujinė viryklė mėgstantiems ilsėtis gamtoje. Ribotas kiekis
2669 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Pagal dabartinius planus pirmieji šeši iš 19 Danijos F-16 į Ukrainą atvyks šią vasarą.

„Jei viskas pavyks, pirmąjį lėktuvą Danija pristatys šią vasarą. Ir tikimės nuo rudens dalyvauti pristatymuose su savo F-16“, – teigė Ollongren.

Dvylika ukrainiečių pilotų šiuo metu mokosi Danijoje, JK ir JAV ir tikimasi, kad šią vasarą jie bus pasirengę kovai. Pagal dabartinę turimą informaciją, į Ukrainą ketinama atgabenti 45 F-16 lėktuvus.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()