[ŽT] „Patyrė labai rimtų nuostolių.“ Galingas smūgis Kadyrovui. Kas nutiko čečėnams Ukrainoje  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba teigia, kad čečėnai Ukrainoje veikia nuo 2014 metų, bet dar 9 tūkstančiai jų buvo mesti į frontą jau po 2022-ųjų invazijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie 9 tūkstančiai čečėnų pirmiausia buvo mesti į priešakines linijas, tačiau ten patyrė labai rimtų nuostolių ir tuomet buvo atitraukti į užnugarį, kur vykdė daugiau apsaugos užduotis. Ten, matyt, iš nuobodulio, jie ėmė filmuoti „TikTok“ klipus. Kadyrovo kariai šaudė į tuščius pastatus, šokinėjo į griovius, filmavo vienas kitą suvaidintose mūšių scenose pusšimtis ir daugiau kilometrų nuo tikros fronto linijos.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4841 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Tačiau tada čečėnams, kaip skelbia Jungtinės Karalystės žvalgyba, vėl atėjo sunkus metas. 2023-iųjų gegužę Prigožino „Wagner“ ėmė prašyti pamainos ir čečėnai vėl buvo pastumti į priešakines linijas. Tiesa, ne visi – daug čečėnų Ukrainoje ir toliau lieka užnugaryje ir atlikinėja antraeiles apsaugos užduotis.

 

Vadinamieji „kadyroviečiai“ Rusijos kare prieš Ukrainą pasitarnauja ir kitaip. Pasak Čečėnijos vadovybės, Rusijos specialiųjų pajėgų universitetas Čečėnijoje nuo 2022 m. apmokė apie 42 000 Rusijos karių. Jungtinės Karalystės žvalgybos duomenimis, tie mokymai įprastai trunka apie 10 dienų, todėl yra pagrindo rimtai abejoti jų kokybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(91)
(3)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: