„Į tai negalima silpnai reaguoti.“ Šokiruojanti žinia. „Rusija tuoj kontroliuos 44 %“  ()

Rusija kelia didžiausią egzistencinę grėsmę Europai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-10 „Į tai negalima silpnai reaguoti.“ Šokiruojanti žinia. „Rusija tuoj kontroliuos 44 %“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas Oksfordo universitete, ES atstovas saugumo politikai Josepas Borrellis teigė, kad europiečiai turėtų žinoti, jog jei dabar bus silpnai reaguojama, Rusijos kariai gali atsidurti Lenkijos pasienyje, o Rusija kontroliuos 44 proc. pasaulio grūdų rinkos, praneša „Euromaidan Press“.

ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis savo kalboje perspėjo, kad tarpusavio priklausomybė ir globalizacija žlugo. Nors europiečiai norėjo sukurti draugų žiedą, jie gavo ugnies žiedą, „besidriekiantį nuo Sahelio iki Artimųjų Rytų, Kaukazo, o dabar ir Ukrainos mūšio laukuose“.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3267 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Vyksta du karai, kuriuose žmonės kovoja dėl žemės. Tai rodo, kad geografija sugrįžo. Mums buvo sakoma, kad dėl globalizacijos geografija tapo nesvarbi, bet ne. Dauguma konfliktų mūsų kaimynystėje yra susiję su žeme, jie yra teritoriniai. Žemė, kuri buvo pažadėta dviem tautoms, Palestinos atveju, ir žemė, esanti dviejų pasaulių kryžkelėje, Ukrainos atveju“, – sakė jis.

Europiečiai taip ir nesugebėjo suvokti Rusijos kaip tiesioginės egzistencinės grėsmės, be to, V. Putinas apie savo pretenzijas Europai atvirai kalbėjo bent jau nuo 2007 m.

 

Šiandien V. Putinas mums visiems kelia egzistencinę grėsmę. Jei Putinui pavyks Ukrainoje, jis nesustos ties tuo. Perspektyva, kad Kyjive bus marionetinė vyriausybė kaip Baltarusijoje, Rusijos kariuomenė bus Lenkijos pasienyje, o Rusija kontroliuos 44 proc. pasaulio […] grūdų rinkos, yra tai, ką europiečiai turėtų žinoti. Dabar Putinas į visus Vakarus žiūri kaip į priešininkus. Jis tai aiškiai išreiškė daugelyje savo kalbų. Viskas, kas dieną sakoma ir kartojama per Rusijos televiziją: „Vakarai – visi Vakarai, globalieji Vakarai – yra mūsų priešai.“ Ir jie atitinkamai veikia – per dezinformaciją, mūsų informacinės aplinkos nuodijimą ir svarbų melo fabriką“, – kalbėjo Borellis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(10)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()