„Turi labai didelių problemų.“ Paslapčia iš fronto dingo monstrinė artilerija. Kas nutiko  ()

Kelias savaites Rusijos kariai nenaudojo artilerijos sistemų 2S7 „Pion“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Kovalenko mano, kad įsibrovėliai turi labai didelių problemų.

Žiniasklaidoje nebepasirodo informacija apie rusiškas artilerijos sistemas 2S7 „Pion“, nors 2023 metų pabaigoje pasipylė labai daug pranešimų apie platų jų panaudojimą. Taip pat netrūko vaizdo įrašų ir nuotraukų, kuriose matyti Ukrainos atakų prieš Rusijos 2S7 „Pion“ padariniai.

Oleksandras Kovalenko mano, kad rusai turi labai didelių problemų siųsdami tokio tipo artilerijos sistemas į frontą. Anot „Oryx“ analitikų, buvo sunaikinti arba apgadinti 22 2S7 „Pion“. Nepatvirtintais duomenimis, gali būti net 65 vnt.

[Vokietija!] 1500W nešiojamas garinis valymo aparatas. Išvalysite ten, kur atrodė neįmanoma!
2293 6

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Čia reikia pažymėti, kad Rusijos sandėliuose likę apie 100 tinkamų atkurti 2S7 „Pion“ vienetų. Kaip pabrėžia Oleksandras Kovalenko, jų remontas užima daug laiko ir kainuoja brangiai. Rusai tam ryžtasi todėl, kad 2S7 „Pion“ užtikrina didelį atstumą ir nemažą naikinamąją galią (dėl 203 mm sviedinių). Gali būti, kad Maskva paprašys savo ištikimiausių sąjungininkų pagalbos.

„Neatmetu, kad Rusija bandys įsigyti panašių 203 mm artilerijos sistemų iš sąjungininkų šalių – Irano ir Šiaurės Korėjos. 2S7 „Pion“ atkūrimo iš posovietinių atsargų tempai neatitinka jų naikinimo Ukrainoje tempų“, – apibendrina ekspertas.

 

2S7 „Pion“ yra SSRS laikų artilerijos sistemos. Šis ginklas buvo sukurtas aštuntojo dešimtmečio pradžioje. Pagal veikimo nuotolį ją galima palyginti su NATO artilerija, kurią Ukraina gauna kaip dalį paramos iš Vakarų. 2S7 „Pion“ gali pataikyti į taikinius maždaug 40 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(3)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()