Kol kiti tik kalba. Baltijos šalis jau skelbia, kad siųs savo kariuomenę į Ukrainą  ()

Lietuva nori ne kalbėti, o veikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų leidinys „Financial Times“ (FT) skelbia, kad Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė leidiniui patvirtino, kad Lietuva yra pasirengusi siųsti savo karius į Ukrainą į mokymo misiją.

Kol kiti tik kalba. Diskusijos dėl galimo karinio personalo siuntimo iš NATO šalių į Ukrainą vyksta jau seniai. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apie tai kalbėjo dažniau nei kiti, tačiau jau praėjo trys mėnesiai, o Paryžius šiuo klausimu nesiėmė jokių konkrečių žingsnių.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4780 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Kaip ir ginklų tiekimo bei finansinės pagalbos Ukrainai klausimais, Lietuva nori ne kalbėti, o veikti.

I. Šimonytė FT sakė, kad turi parlamento leidimą siųsti karius į Ukrainą mokymo tikslais – apie tai jos vyriausybė yra užsiminusi ir anksčiau – tačiau Kyjivas kol kas to neprašė.

 

Gali kilti didelė audra iš Rusijos. Ji pripažino, kad Rusija tai suvoks kaip provokaciją. Tačiau Lietuva neketina žvalgytis į Kremlių:

„Jeigu mes tik galvotume apie Rusijos atsaką, tada nieko negalėtume siųsti. Kas antrą savaitę girdime, kad kas nors bus bombarduojamas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(122)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()