„Atskleidė savo kortas. Rusija tuo pasinaudojo.“ Kas nutiko „čekų iniciatyvai“  ()

Tokiu būdu jie „atskleidė savo kortas“ – Rusija tuo pasinaudojo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-11 „Atskleidė savo kortas. Rusija tuo pasinaudojo.“ Kas nutiko „čekų iniciatyvai“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmąją sviedinių partiją Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus pagal Čekijos iniciatyvą ieškoti amunicijos Ukrainai birželio mėnesį.

Tai paskelbė Čekijos prezidentas Petras Pavelas.

„Mano ministras pirmininkas Petras Fiala ir aš tikimės, kad pirmoji beveik 180 000 vienetų šaudmenų partija bus pristatyta birželį, o kitos sutartys bus sudarytos dėl penkiaženklio–šešiaženklio sviedinių kiekio“, – sakė P. Pavelas.

Viena iš vėlavimo priežasčių buvo konkurencija, kuri kilo dėl to, kad daugelis šalių žinojo apie čekų pastangas skubiai surasti sviedinius.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 29€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 25+3 padėtys ir kt.
3961 5

Nuostabai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Ukrainos partneriai turėjo atvirai kalbėti apie šią iniciatyvą, kad dėl šių pastangų pritrauktų kuo daugiau šalių, aiškino P. Pavelas, tačiau tokiu būdu jie „atskleidė savo kortas“ – Rusija tuo pasinaudojo.

Čekijos prezidentas pripažino, kad Rusija yra daug stipresnė už Ukrainą ir, nepaisant Vakarų paramos, artėja momentas, kai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žmogiškieji ištekliai ir Ukrainos gyventojų parama vis labiau apribos Ukrainos pastangas.

„Šioje situacijoje – ir aš apie tai kalbu jau seniai – svarbu visais įmanomais būdais remti Ukrainą, kad ji galėtų įrodyti Rusijos agresoriui, kad nėra prasmės tęsti karą, jog Rusija nepasieks jokių tolesnių karinių laimėjimų. Kadangi kol kas Rusijai sekasi, ji neturi pagrindo vesti taikos derybų“, – įsitikinęs Čekijos prezidentas.

 

Didžiausias Vokietijos ginklų gamintojas „Rheinmetall“ pasiruošęs Ukrainos gynybos pajėgoms perduoti naujausių tolimojo nuotolio sviedinių partiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(15)
(222)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()