Ukrainos atakos prieš rusų naftos perdirbimo gamyklas turi ir svarbų šalutinį poveikį  ()

Ukraina jau kelis mėnesius atakuoja naftos perdirbimo gamyklas ir saugyklas Rusijos teritorijoje. Gilūs ir skaudmingi smūgiai rengiami įvairiais dronais. Ukraina jau turi dronų, kurie gali įveikti ir 2000 km, todėl Rusijai tikrai yra ko bijoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairiais skaičiavimais, Rusija dėl Ukrainos dronų atakų prarado apie 10-14 % savo degalų gamybos pajėgumų. Svarbu ir tai, kad tie pajėgumai yra europinėje Rusijos dalyje, kur yra daugiau gyventojų. Jau anksčiau skelbta, kad Rusija imasi riboti degalų eksportą, ketina labiau pasikliauti Baltarusijos naftos pramone, kad nepritrūktų degalų.

Vienu metu JAV perspėjo Ukrainą neliesti Rusijos naftos pramonės. JAV baiminosi, kad tai gali turėti didžiulių pasekmių pasaulinei naftos rinkai. Tačiau Ukraina tęsia ir naftos rinkos išgyveno. Ukraina tiesiog nori, kad rusams trūktų degalų – tiek gyventojams, tiek karo mašinai.

[Vokietija!] 1500W nešiojamas garinis valymo aparatas. Išvalysite ten, kur atrodė neįmanoma!
2377 6

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Be to, atakuodama objektus Rusijos teritorijoje Ukraina verčia Rusiją kitaip paskirstyti savo oro gynybos pajėgumus. Tegul kuo daugiau oro gynybos sistemų lieka Rusijoje ir mažiau – okupuotose Ukrainos dalyse.

Dabar „Newsweek“ praneša, kad dronų atakos prieš Rusijos naftos pramonę turėjo ir kiek kitokių pasekmių. Pasirodo, rusams jos iš tikrųjų kelia baimę, nes nepanašu, kad valdžia gali juos apginti nuo dronų. Taigi, darbininkai masiškai išeina.

 

Po kovą įvykusios atakos, Kuibyševsko naftos perdirbimo gamyklą paliko kelios dešimtys darbininkų. Gamykla skelbia, kad ieško 50 darbininkų. Darbininkų ieško ir kitos anksčiau užpultos naftos perdirbimo gamyklos (kai kurioms trūksta net 120 darbininkų). Niekas nežuvo – žmonės tiesiog išeina, kad nebūtų atakuojami. Su laiku tai gali turėti įtakos visuomenės nuotaikoms ir tų gamyklų darbui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()