Ukraina žūsta. „Niekas nežino, ko siekia JAV“  ()

JAV pozicija gali pasmerkti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV rizikuoja sukelti „amžiną karą“ Ukrainoje, rašo „Foreign Policy“.

Nepaisant to, kad pavyko išvengti blogiausio, džiaugtis nėra kuo, teigiama leidinyje. Juk, kaip pažymima straipsnyje, priimtas pagalbos Ukrainai įstatymas gali būti paskutinis, o dabartiniai ginkluotės paketai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms daugiausia padės Kyjivui sudaryti geresnes sąlygas būsimoms deryboms.

„Apskritai Ukraina išlieka silpnesnioji pusė. Vakarų pagalba šios realybės nepakeitė, – teigiama leidinyje. – Baltieji rūmai situaciją pristatė kaip pasirinkimą „viskas arba nieko“: arba patvirtinti finansavimą, arba žiūrėti, kaip Ukraina žūsta. Tokioje retorikoje galima įžvelgti baugių karų nuo Vietnamo iki Afganistano aidų, kai Jungtinės Valstijos ir toliau liejo lėšas į beviltiškus konfliktus, nes nė vienas Amerikos lyderis nenorėjo būti laikomas atsakingu už nesėkmę.

[Vokietija!] 1500W nešiojamas garinis valymo aparatas. Išvalysite ten, kur atrodė neįmanoma!
2323 6

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Pažymima, kad „visiška pergalė Ukrainoje neįmanoma“, ir kad diskusijose dėl pagalbos liko neatsakyta į pagrindinius klausimus: ko JAV siekia Ukrainoje ir kuo jos nori rizikuoti, kad tai pasiektų?

„Blaivesni analitikai teigia, kad pagrindinis Amerikos tikslas ginkluojant Ukrainą yra priversti nukraujuoti Rusiją. Jie teigia, kad ginklų srauto palaikymas leidžia Vakarams sumažinti Rusijos karinius pajėgumus už priimtiną kainą. Tačiau Rusijos silpninimas, kaip tikslas, reiškia ilgalaikį, pusiau nuolatinį įsipareigojimą kariauti“, – rašoma žurnalo išvadose.

 

Jo nuomone, dabartinis JAV požiūris yra strateginė „atmazkė“, kurios pagrindinė rizika yra ta, kad karas Ukrainoje gali įsilieti į nesibaigiančių karų gretas ir baigtis pralaimėjimu blogesnėmis sąlygomis, nei buvo galima išvengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(30)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()