„Liko paskutinis taškas.“ Skelbiama karšta naujiena (Žemėlapis)  ()

Gynybos pajėgos laikosi, tačiau padėtis ir toliau blogėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 „Liko paskutinis taškas.“ Skelbiama karšta naujiena (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos ir toliau daro spaudimą Charkivo kryptimi, bandydamos prasiveržti pro Ukrainos gynybą. Gynybos pajėgos laikosi, tačiau padėtis ir toliau blogėja.

Apie tai praneša Ukrainos „Telegram“ kanalas „Deep State“, stebintis situaciją mūšio lauke.

Grėsmingiausia situacija išlieka Lipcų kryptimi. Ten okupacinė kariuomenė perėmė Strilečos, Krasne, Pylnos ir Borysovkos kaimus.

„Tęsiasi mūšiai dėl Hlyboke, o tai paskutinis taškas prieš pagrindinę rusų užduotį toje srityje – Lipcų okupaciją“, – sakė analitikai.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2987 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

Volčansko srityje įsibrovėliai užėmė Pletenivkos kaimą.

„Jie bando įsitvirtinti Ohirceves, Hatyščės, Starycos, Buhruvatkos kaimuose. Netoli dviejų pastarųjų buvo pastebėta daug pėstininkų, kovos tęsiasi“, – praneša „Deep State“.

Analitikai taip pat fiksuoja Rusijos ginkluotųjų pajėgų bandymą įsitvirtinti pietiniame Volčansko pakraštyje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos duoda griežtą atkirtį.

 

„Deep State“ rašo, kad Charkivo kryptimi „padėtis ir toliau komplikuojasi“. Rusai šia kryptimi siunčia daugybę pajėgų, bangomis mesdami pėstininkus. Rusai labai aktyviai naudoja įrangą, artileriją, aviaciją, dronus ir elektronines karines priemones.

Pasak didžiosios daugumos ekspertų, vadovybė neplanuoja užimti Charkivo. Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė puikiai supranta, kad nėra pajėgų tokiai didelio masto operacijai. Tikriausiai aktyvacijos Charkivo srityje tikslas yra ištempti frontą, patraukti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervus šia kryptimi, kad būtų atliktas pagrindinis smūgis kitai fronto atkarpai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(52)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: