„Rusai pajus tai pirmieji.“ Sensacija. Į Ukrainą atvyksta ne tik F-16 (Video)  ()

RF iš karto pajus visą galią ir visas galimybes, kurias įgaus Ukrainos karinė aviacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 „Rusai pajus tai pirmieji.“ Sensacija. Į Ukrainą atvyksta ne tik F-16 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos rinkos plėtros ekspertas Bogdanas Dolince'as neabejoja, kad rusai greitai pajus F-16 atsiradimą fronte. Kartu jis pabrėžia, kad be pačių pilotų svarbų vaidmenį atliks ir ginkluotė, kuri bus pristatyta kartu su naikintuvais.

F-16 yra populiariausias kovinis lėktuvas pasaulyje. Per daugelį metų jais buvo aprūpinta daugybė šalių, o vienas iš dažniausiai minimų šios mašinos privalumų yra jos pritaikymas įvairių tipų ginklams. F-16, be kita ko, gali gabenti: raketas, priešlaivines raketas, taip pat CBU-87, CBU-89, GBU-10, GBU-12, „Paveway“ ar JDAM bombas.

[Vokietija] Net 530€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („LANPWR D5“)
2170 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ukrainiečių požiūriu, AIM-120 AMRAAM raketų „oras-oras“ perdavimas gali pasirodyti ypač naudingu. Kiekvienas F-16 vienu metu gali nešti iki šešių tokių raketų, kurios naudoja aktyvią nukreipimo radaru sistemą ir leidžia smogti į taikinius maždaug nuo 100 km iki net 160 km atstumu (priklausomai nuo versijos).

„Pirmieji apie F-16 pasirodymą Ukrainoje sužinos rusai – jų aviacija ir kiti Rusijos kariniai taikiniai, kurie pirmosiomis savaitėmis iš karto pajus visą galią ir visas galimybes, kurias įgaus Ukrainos karinė aviacija dėka amerikiečių naikintuvų“, – sakė Bogdanas Dolince'as.

 

Palyginti su posovietinėmis mašinomis, kuriomis vis dar turi pasikliauti Ukrainos aviacija, F-16 yra daug modernesnis lėktuvas. Jame yra daug elektroninių sistemų, kurios padeda pilotams valdyti ir nukreipti ginklus į taikinius. Jis taip pat gali pasiekti iki 2 machų (virš 2100 km/h) greitį ir veikti iki maždaug 15 000 metrų aukštyje.

NATO šalys, įsipareigojusios paremti Ukrainą naikintuvais F-16 (Danija, Nyderlandai, Norvegija ir Belgija tai darė iki šiol), skelbia, kad iš savo išteklių jau skyrė kelias dešimtis vnt. Kol kas nė vienas iš jų nebuvo išsiųstas į frontą, tačiau netrukus situacijai turėtų pasikeisti.

Atrinkti Ukrainos lakūnai jau kelias savaites buvo atitinkamai treniruojami Vakaruose. Šią savaitę į Ukrainą atvyko pirmasis F-16 naikintuvo skrydžio treniruoklis. Jis buvo perduotas Čekijos Respublikos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(9)
(119)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()