„Rusai pajus tai pirmieji.“ Sensacija. Į Ukrainą atvyksta ne tik F-16 (Video)  ()

RF iš karto pajus visą galią ir visas galimybes, kurias įgaus Ukrainos karinė aviacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 „Rusai pajus tai pirmieji.“ Sensacija. Į Ukrainą atvyksta ne tik F-16 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos rinkos plėtros ekspertas Bogdanas Dolince'as neabejoja, kad rusai greitai pajus F-16 atsiradimą fronte. Kartu jis pabrėžia, kad be pačių pilotų svarbų vaidmenį atliks ir ginkluotė, kuri bus pristatyta kartu su naikintuvais.

F-16 yra populiariausias kovinis lėktuvas pasaulyje. Per daugelį metų jais buvo aprūpinta daugybė šalių, o vienas iš dažniausiai minimų šios mašinos privalumų yra jos pritaikymas įvairių tipų ginklams. F-16, be kita ko, gali gabenti: raketas, priešlaivines raketas, taip pat CBU-87, CBU-89, GBU-10, GBU-12, „Paveway“ ar JDAM bombas.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2040

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

Ukrainiečių požiūriu, AIM-120 AMRAAM raketų „oras-oras“ perdavimas gali pasirodyti ypač naudingu. Kiekvienas F-16 vienu metu gali nešti iki šešių tokių raketų, kurios naudoja aktyvią nukreipimo radaru sistemą ir leidžia smogti į taikinius maždaug nuo 100 km iki net 160 km atstumu (priklausomai nuo versijos).

„Pirmieji apie F-16 pasirodymą Ukrainoje sužinos rusai – jų aviacija ir kiti Rusijos kariniai taikiniai, kurie pirmosiomis savaitėmis iš karto pajus visą galią ir visas galimybes, kurias įgaus Ukrainos karinė aviacija dėka amerikiečių naikintuvų“, – sakė Bogdanas Dolince'as.

 

Palyginti su posovietinėmis mašinomis, kuriomis vis dar turi pasikliauti Ukrainos aviacija, F-16 yra daug modernesnis lėktuvas. Jame yra daug elektroninių sistemų, kurios padeda pilotams valdyti ir nukreipti ginklus į taikinius. Jis taip pat gali pasiekti iki 2 machų (virš 2100 km/h) greitį ir veikti iki maždaug 15 000 metrų aukštyje.

NATO šalys, įsipareigojusios paremti Ukrainą naikintuvais F-16 (Danija, Nyderlandai, Norvegija ir Belgija tai darė iki šiol), skelbia, kad iš savo išteklių jau skyrė kelias dešimtis vnt. Kol kas nė vienas iš jų nebuvo išsiųstas į frontą, tačiau netrukus situacijai turėtų pasikeisti.

Atrinkti Ukrainos lakūnai jau kelias savaites buvo atitinkamai treniruojami Vakaruose. Šią savaitę į Ukrainą atvyko pirmasis F-16 naikintuvo skrydžio treniruoklis. Jis buvo perduotas Čekijos Respublikos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(9)
(119)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()