11 000. „Jie yra dezertyrai.“ Kyla audra  (2)

„Atimti pabėgėlių statusą iš pradžių atrodo žiauru...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sustabdžius konsulines paslaugas šaukiamojo amžiaus vyrams, esantiems užsienyje, Šveicarijos politikai viešai pabrėžė Ukrainos vyrų grįžimo būtinybę.

Tai praneša „Neue Zürcher Zeitung“.

Pažymima, kad Šveicarijos federalinio teisingumo departamento (FDJP) duomenimis, konsulinių paslaugų Ukrainos kariškiams, esantiems užsienyje, teikimo sustabdymo klausimas gali rūpėti apie 11 tūkst. Šveicarijoje gyvenančių ukrainiečių vyrų.

Laisvosios demokratų partijos (FDP) patarėjas Christianas Wasserfallenas pabrėžė: „Kiekvienas asmuo, potencialiai atliekantis karinę tarnybą Ukrainoje, neturi pagrįstos pretenzijos į S apsaugos statusą, nes jis pirmiausia skirtas moterims, vaikams ir pagyvenusiems žmonėms, kuriems reikia apsaugos“. Todėl pažymima, kad Šveicarija turėtų padėti Ukrainai dėl galimo vyrų, atsakingų už karinę tarnybą, grąžinimo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1886 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

„Mes nenorime priimti de facto dezertyrų, kurie pabėgo iš šalies, kurios gynybiniam karui dabar jų reikia“, – sako Ch. Wasserfallenas.

Jis ragina sudaryti atitinkamą susitarimą su Ukraina, nes, anot jo, „abi šalys yra suinteresuotos grąžinti apie 11 000 vyrų. Tai padėtų Ukrainai išspręsti personalo problemą ir kartu palengvinti perkrautas Šveicarijos migracijos struktūras“.

 

SVP partija taip pat nori apsvarstyti atitinkamą susitarimą. Šveicarijos liaudies partijos prieglobsčio klausimų pirmininkas Pascalis Schmidas pasiūlė šį klausimą kelti Nacionalinėje taryboje: „Mes demonstruojame solidarumo stoką su Ukraina, kuri visiškai sustojo fronto linijoje.“

Kaip pavyzdį P. Schmidas siūlo įsivaizduoti priešingą scenarijų: „Jei kiltų grėsmė Šveicarijos egzistavimui, mes nebūtume laimingi, jei kitos šalys priglaustų šimtus tūkstančių mūsų karių ir tuo pat metu tikėtų, kad daro kažką gero.“

SVP patarėja nacionaliniu lygmeniu Barbara Steinemann pabrėžė: „Atimti pabėgėlių statusą iš pradžių atrodo žiauru, bet jei jie grįš į Ukrainą, šaliai bus suteikta didžiulė pagalba, o tai ir tų sluoksnių interesai, kurie nuolat reikalauja tiekti ginklus.“

 

Atsižvelgdamas į tokią politikų poziciją, Ukrainos draugijos Šveicarijoje pirmininkas tokius pareiškimus pavadino ciniškais ir tokiais, kurie yra „moralinė ir politinė bankroto deklaracija“. Jis pažymi:

„Be to, tai ciniškas bandymas išspręsti Ukrainos problemą iš šalies, kuri net nedavė leidimo trečiosioms šalims perduoti Šveicarijos ginklus padėti Ukrainai.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)