Rusijos puolimas Charkivo srityje. Koks yra Kremliaus strateginis tikslas  ()

Rusai siekia išsekinti Ukrainą ir susilpninti jos gynybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 Rusijos puolimas Charkivo srityje. Koks yra Kremliaus strateginis tikslas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos, kurios ėmėsi puolimo veiksmų Charkivo srities šiaurėje, siekia vieno strateginio tikslo.

Apie tai rašoma naujoje Karo studijų instituto ataskaitoje, paskelbtoje gegužės 10 d.

Anot analitikų, priešas turi sutramdyti Ukrainos gynybos pajėgų dalinius, kad galėtų užsitikrinti puolimą kituose regionuose.

ISW pažymi, jog dėl to, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kurį laiką trūko personalo ir ginkluotės, Rusijos kariai pasinaudojo tuo ir bandė plėsti savo proveržį Rytų Ukrainoje. Priešui pavyko pasiekti taktinę sėkmę į vakarus nuo Avdijivkos, taip pat suintensyvinant puolimo operacijas netoli Časiv Jaro. Dėl puolimo kampanijos Charkivo srities pasienio zonose Ukrainos vadovybė gali nusiųsti ten atsargos dalinius, kurie galėtų būti dislokuoti kitose vietose.

Tikėtina, kad rusai šturmuoja šiaurinę Charkivo srities dalį, siekdami sutramdyti gynybos pajėgas, išsekinti Ukrainą ir susilpninti jos gynybą. Tai gali leisti priešui užsitikrinti sėkmę atakuojant kitus fronto sektorius.

 

„Artimiausiomis dienomis Rusijos kariai greičiausiai panaudos savo taktinį placdarmą Charkivo srities šiaurėje, kad sustiprintų puolimo operacijas ir vykdys pradinį puolimo etapą, kurio tikslas greičiausiai atstumti Ukrainos karius nuo sienos su Belgorodo sritimi. Mažas Rusijos pajėgų aktyvumas šiuo metu nerodo, kad jos tuoj pat pradės didelio masto puolimo operaciją Charkivui apsupti ir užimti“, – pridūrė analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: