[ŽT] Tikslas nėra užimti Charkivą. Ekspertas skelbia apie priešo planus šiaurėje  ()

Rusijos kariškiai siekia sukurti Ukrainos vadovybei dilemą – tęsti gynybines operacijas Donbase, ar perkelti jas į Charkivo sritį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 [ŽT] Tikslas nėra užimti Charkivą. Ekspertas skelbia apie priešo planus šiaurėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos nori pusiau apsupti Charkivą. Pasak karo eksperto Oleksandro Musienko, tai matyti iš priešo pajėgų veiksmų.

„Strateginis tikslas – pusiau apsupti Charkivą. Tikslas – ne mūšiai dėl miesto ir jo užėmimas, o pusiau apsupimas iš šiaurės, rytų ir vakarų krypčių“, – teigia Oleksandras Musienko.

Jis pažymėjo, kad kyla abejonių, ar priešas sugebės įgyvendinti strateginę užduotį. Visų pirma, užduoties rusams sėkmė priklausys nuo Ukrainos pagalbos paketų iš Vakarų greičio ir apimties, Ukrainos vadovybės pasirengimo veikti ir perkelti pajėgas iš Donecko srities į šiaurės rytus.

 

Musienko įsitikinęs, kad priešas siekia sukurti Ukrainos vadovybei dilemą – ar tęsti gynybines operacijas Donbase, ar perkelti jas į Charkivo sritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()