„Jie tai padarė tyčia.“ Padėtis identiška. FSB skelbia nepaprastąją padėtį (Video)  ()

Kalta ne Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 12 d., Belgorodo mieste visiškai sugriuvo vienas įėjimas į 10 aukštų gyvenamąjį namą. RosSMI pranešė, kad iš viso žuvo 15 žmonių.

Gegužės 13 d., baigtos visos gelbėjimo ir paieškos operacijos. Yra žinoma, kad iš po griuvėsių buvo ištraukti 17 žmonių, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Žinoma, kad dėl namo griūties kalta taip vadinama Rusijos pusė, o ne Ukraina. Tai patvirtino keli OSINT analitikai.

Namas, kurio vienas įėjimas įgriuvo, yra Ščorsos gatvėje ir stovi lygiagrečiai Rusijos ir Ukrainos sienai. Sprogimas įvyko toje pusėje, kuri atsukta į Rusijos Federaciją.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monitorių šviesų juostos, ventiliatoriai, galingi jump starteriai, planšetės ir kt. (Video)
2515 9

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „Violent Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

6) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

Išsamiau

Šią versiją palaikė leidinio „Pelenai“ žurnalistai. Jie praneša, kad sprogimo epicentras buvo šiaurės rytinėje namo dalyje. Be to, toje namo pusėje, kuri nukreipta į Ukrainą, beveik visi langai yra nepažeisti.

Tačiau Rusijos gynybos ministerija atkakliai tvirtina, kad Rusijos oro gynybos sistema danguje virš Belgorodo numušė raketą „Točka-U“. Sprogimas ir įėjimo griūtis yra raketos paleidimo ir nuleidimo priežastis.

Kai kurie analitikai mano, kad Rusijos bombonešis vėl numetė FAB savo teritorijoje. Vien 2024 metų kovą Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos „pametė“ iki 20 aviacinių bombų Belgorodo, Kursko ir Briansko srityse.

 

Karo stebėtojas „Tendar“ neabejoja, kad namas buvo susprogdintas tyčia. Pasak jo, jis matė ne vieną raketą, pataikiusią į gyvenamąjį namą, tačiau Belgorodo atveju situacija kitokia. Jis daug kartų žiūrėjo vaizdo įrašą ir padarė išvadą, kad namas buvo susprogdintas iš vidaus.

Gegužės 12-osios padėtis Belgorode yra identiška tai, kuri nutiko 1999 metais Maskvoje, kai FSB susprogdino vieną iš įėjimų į daugiaaukštį pastatą ir paskelbė nepaprastąją padėtį ir teroro aktą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(3)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: