Putinas žengia rizikingą žingsnį. ISW skelbia netikėtą žinią  ()

Operacijų planas lieka neaiškus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo tyrimų institutas (ISW) atskleidė V. Putino motyvus, susijusiu su Charkivo srities operacija ir pavadino ją „rizikingu žingsniu“. Analitikai atkreipia dėmesį, jog Kremlius deda viltis į ribotą Ukrainos kontrpuolimą.

Vladimiras Putinas ir Rusijos kariuomenės vadai gali įžvelgti riziką, susijusią su puolamosiomis operacijomis šiaurinėje Charkivo srityje, remdamiesi prielaida, kad Ukraina nesugebės išlaisvinti Rusijos armijos užimtų teritorijų.

JAV nacionalinės žvalgybos biuro duomenimis, V. Putinas greičiausiai mano, kad jo armija sustabdė Ukrainos bandymus atgauti teritorijas ir kad JAV bei Vakarų parama Ukrainai tariamai yra ribota.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! 2in1 multimetras ir termovizorius, pjūklas, elektrinis dviratis, 3in1 mikrofonas vlogeriams ir kt. (Video)
2571 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

2) „Drillpro AMNVOLT TF1 (Pro)“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

3) „VIOLEWORKS“ - 1200W galios akumuliatorinis pjūklas su 1 arba 2 baterijomis, 2 grandinėmis

4) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

5) „ONESPORT OT18“ - el. dviratis, 250W, išimama 36V 14,4Ah baterija, 26 colių ratai, APP ir kt.

6) „BlitzWolf BW-SX31“ - 3in1 belaidis „Lavalier“ mikrofonas

Išsamiau

Rusijos puolamųjų operacijų šiaurinėje Charkivo srityje planas lieka neaiškus, tačiau gali būti, kad Rusijos armija savo operatyvinių tikslų planuoja pasiekti ne 2024 m. vasarą.

Kremliaus karinė vadovybė gali manyti, kad Rusijos kariai galės visą laiką išlaikyti bet kokius ribotus laimėjimus šiaurinėje Charkivo srityje ir kitose vietovėse, nes yra įsitikinę, kad Ukrainos kariuomenė artimiausiu metu nesiims sėkmingų kontrpuolimų.

„Putinas daro prielaidą, kad Rusijos armija artimiausiais mėnesiais ar net metais ir toliau vykdys invazinius ir neginčijamus puolimus palei visą fronto liniją, todėl Ukraina gali būti priversta pasiduoti Rusijai“, – parašė analitikai.

 

Ribotos Rusijos operacijos šiaurinėje Charkivo srityje rodo, kad vėl suteikta JAV pagalba nepakeitė V. Putino planų arba kad jis pradėjo operaciją Charkive iš naujo neįvertinęs prielaidų apie Ukrainos pajėgumus JAV pagalbos atkūrimo kontekste.

Rusijos armija puola gerokai mažesnėmis pajėgomis, nei deklaruota, o tai yra rizikingas Kremliaus sprendimas. Kol kas ji veržiasi į priekį keliose teritorijose, kuriose nėra tiesioginių kelių į Charkivą ar kitus svarbius operatyvinius tikslus.

ISW primygtinai rekomenduoja, kad Ukraina kuo greičiau sužlugdytų tokius Rusijos planus, vykdydama tiek ribotas, tiek plataus masto kontrpuolimo operacijas, kai tik leis aplinkybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: