Smogė išskirtiniais šaudmenimis. Sunaikintas visas puolimas. Kas nutiko (Video)  ()

Ukraina atskleidė efektyvų lenkiškos haubicos „Krab“ panaudojimą kartu su RAAM amunicija. Ji buvo naudojama stabdant Rusijos karinių transporto priemonių koloną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 40-ojoje artilerijos brigadoje tarnaujančios haubicos „Krab“ aukomis tapo rusų tankas ir pėstininkų kovos mašina. Remiantis Ukrainos pateiktais įrašais, Rusijos kolona buvo aptikta naudojant nepilotuojamą orlaivį. Priešo technika sunaikinta RAAM šaudmenimis.

RAAM (Remote Anti-Armor Mine) – tai aštuntojo dešimtmečio pabaigoje sukurtos raketos, šaudomos iš 155 mm kalibro artilerijos sistemų, tokių kaip „Krab“, PzH 2000, „Archer“ ir velkamosios M777.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
3899 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pagal savo veikimo būdą jos primena kasetinius šaudmenis, tačiau jų užtaisas, išsibarsčius tam tikroje vietoje, nesprogsta iš karto, o sukuria minų lauką, reaguojantį į šalia pravažiuojančių transporto priemonių magnetinį pėdsaką.

 

RAAM minose yra savaiminio susinaikinimo mechanizmas – jos susinaikina po tam tikro laiko (48 val. ar mažiau), kad nekeltų grėsmės civiliams.

Kiekviena RAAM sistemos mina sveria 2,3 kg, iš kurių maždaug pusė yra sprogstamasis užtaisas. Paprastai to neužtenka visiškai sunaikinti tanką, bet to pakanka nutraukti vikšrą ar kitaip sugadinti važiuoklę, imobilizuoti transporto priemonę.

Kartu su šiuolaikinėmis žvalgybos priemonėmis, tokiomis kaip nepilotuojami orlaiviai, RAAM leidžia greitai ir nuotoliniu būdu sukurti minų užtvaras tiksliai priešo transporto priemonių kelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(3)
(101)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()