„Vėl kovų centre.“ 12-oji brigada gyva ir motyvuota. „Šis karas baigsis“  ()

„Mūsų gyvenimas bus trumpas, bet ryškus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didvyriška brigada vėl yra kovų Donbase centre.“ Praėjus metams po Mariupolio apgulties, 12-oji specialiųjų pajėgų brigada „Azov“ grįžo į mūšį Donbase. Jo skaičių planuojama padidinti nuo 1500 iki 7000 žmonių, rašo „Le Monde“.

Pažymima, kad verbavimas į tokius savanorių būrius, paremtus nacionalistiniais judėjimais, dažnai būna sėkmingesnis nei tradicinė mobilizacija.

„Jų didvyriškumas Mariupolyje buvo įkvėpimo šaltinis“, – prisipažino artileristas „Bulba“, kuris prieš prisijungdamas prie „Azov“ gretų studijavo kompiuterių mokslą Vinicoje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1883 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Kitas kovotojas „Rakun“ – buvęs vaikiškų knygų pardavėjas Dnipre – pridūrė, kad jį asmeniškai „Azov“ sužavėjo profesionalumu, drausme ir tuo, kad vadai rūpinasi savo kariais: „Azov“ yra šeima su labai griežtais tėvai.“

Ukrainos šaltinio teigimu, dalinys jau prarado apie 400 žmonių (žuvo), prie šio skaičiaus reikėtų pridėti sužeistuosius ir apie 1000 Rusijoje paimtų į nelaisvę karių.

 

„Žinome, kad mūsų gyvenimas bus trumpas, bet ryškus“, – sakė leitenantas Ilja Samoilenko, mūšyje netekęs kairės rankos ir dešinės akies, taip pat išgyvenęs Mariupolio apgultį ir nelaisvę Rusijoje, grįžęs į frontą 2023 m. birželį.

Pulkininkas leitenantas Arsenas Dmitrykas („Lemko“) dabar yra atsakingas už krizines situacijas Lymano fronte. Kartu su patyrusiais pareigūnais į brigadą palaipsniui integruoja ir naujus savanorius.

„Mūsų savanoriai yra labai jauni, 18-20 metų. Mes maitinamės jų energija. Vienintelis mūsų verbavimo kriterijus yra motyvacija. Motyvuotas karys gali išmokti bet ką“, – sakė jis.

 

Kovotojas sakė esąs „visiškai įsitikinęs, kad šis karas baigsis Ukrainos pergale“.

Priminsime, kad anksčiau buvo pranešta, kad „Azov“ pulkas dabar kovoja fronto linijoje Serebriansko girioje prie Lymano. Jis buvo pašalintas iš naujausio JAV karinės pagalbos paketo dėl įtarimų dėl sąsajų su neonacizmu. Taip pat dalinio nariams neleidžiama treniruotis su NATO pajėgomis Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(5)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()