„Įėjau ir išėjau.“ 748 šarvuočiai, 364 tankai ir 15 000 karių. Skelbiamas labai svarbus momentas  ()

Potencialios Rusijos atakos prieš Charkivą ir Sumus yra labiau informacinis ir psichologinis priešo spaudimas, nei jo realios galimybės, sako Ukrainos atsargos pulkininkas Petro Černikas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 „Įėjau ir išėjau.“ 748 šarvuočiai, 364 tankai ir 15 000 karių. Skelbiamas labai svarbus momentas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai gali daryti, ką nori, bet jei rizikuoja nužygiuoti 40 km į Charkivą su 40 000 karių, tai bus visiškai lengvabūdiška, interviu „YouTube“ kanalui „News Factory“ sakė Ukrainos atsargos pulkininkas Petro Černikas.

Mažytę, 5-8 km skersmens Avdijivką okupantai šturmavo 10 metų, o aktyvioji fazė truko kiek daugiau nei keturis mėnesius. Ten jie prarado 748 vienetus šarvuočių, 364 tankus ir daugiau nei 15 000 karių (tuo tarpu Sovietų Sąjunga per visą Afganistano karą patyrė šiek tiek daugiau personalo nuostolių).

„Tačiau priešas gali naudoti principą „įėjau ir išėjau“. Žinoma, privalome įsitraukti į karo veiksmus, o tai atitinkamai atitraukia mūsų personalą ir, svarbiausia, artilerijos amuniciją, kas turėtų būti naudojama pagrindinėje kovos linijoje“, – pažymėjo karo ekspertas.

Toks scenarijus, anot Černiko, gali atsitikti, nes Rusijos Federacija yra suinteresuota išsklaidyti Ukrainos pajėgas. Tačiau visame tame yra dar vienas svarbus dalykas, pridūrė pulkininkas. Viskas, ką buvo galima įtvirtinti Charkivo srityje, jau buvo įtvirtinta, o viskas, ką buvo galima užminuoti, buvo užminuota.

 

 

„Liko tik keliai, ir mes išmokome dirbti keliuose. FGM-148 „Javelin“ yra puiki prieštankinių raketų sistema. Pagal savo turimas atsargas esame antra šalis pasaulyje po JAV. Šiuo metu, kalbant apie galimus išpuolius prieš Charkivą ir Sumus, yra daugiau informacinio ir psichologinio spaudimo. Ar tai teisinga iš priešo pusės? Kodėl gi ne? Tarp mūsų reikia pasėti baimę ir paniką. Mes dėl to nerimaujame, o tai reiškia, kad rusai iš dalies pasiekia savo tikslus“, – reziumavo Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: