Tūkstančiai. „Meta iššūkį Putinui.“ Kas vyksta  ()

JAV apskaičiavo, kad daugiau nei 300 000 Rusijos karių buvo sužeista arba nužudyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešas iššūkis Putinui. Po to, kai prezidentas V. Putinas nusprendė įsiveržti į Ukrainą, Rusijos Federacija išsiuntė šimtus tūkstančių rusų į mūšio laukus, kurie tapo jų kapais. Dabar Rusijos kariškių, kurių likimas nežinomas, motinos ir žmonos tapo vienomis ryškiausių Rusijos kritikių, viešai mesdamos iššūkį V. Putinui ir jo sukurtai autoritarinei sistemai, rašo „The Wall Street Journal“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Nuostabių kainų ir kokybės monitorių laikikliai, PC, uodų gaudyklės, el. paspirtukai, pompos ir vaizdo projektoriai (Video)
2383 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KOORUI KR10“ - monitoriaus laikiklis

2) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

3) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

5) „POPDEER PD-AP1“ - belaidė pompa

6) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

Išsamiau

„Sielvartą ir pyktį sustiprina Rusijos vyriausybės skaidrumo trūkumas dėl dingusių ar tariamai žuvusių karių. Rusijos socialinėje žiniasklaidoje susikūrė grupės, kuriose dešimtys tūkstančių dingusių karių giminaičių ir draugų dalijasi informacija, tikėdamiesi išsiaiškinti, kas nutiko“, – rašoma leidinyje.

Visa tai verčia suabejoti Kremliaus teiginiais, kad rusai palaiko karą Ukrainoje ir yra pasirengę dėl jo paaukoti savo artimuosius.

Nors įtampa kol kas nekelia rimtos grėsmės V. Putinui, galiausiai ji gali išsivystyti į platesnę nesutarimą dėl prarastų karių. RF pateikė viešus duomenis apie savo karių, žuvusių Ukrainoje, skaičių 2022 metų rugsėjį, kai buvo pranešta, kad prarasti 5937 žmonės. JAV skaičiuoja, kad buvo sužeista arba nužudyta iš viso daugiau nei 300 tūkst. žmonių.

 

Rusijos žmogaus teisių organizacijos „Citizen.Army.Pravo“, propaguojančios Rusijos karių interesus, vadovas Sergejus Krivenko teigė, kad kariuomenė „nėra pasiruošusi tokio dydžio nuostoliams“ ir neturi specialių padalinių, atsakingų už žuvusių karių evakuaciją iš mūšio lauko. Taip pat yra nuomonė, kad žuvę kovotojai yra paliekami, kad nereikėtų mokėti kompensacijų jų šeimoms.

 

Nei Kremlius, nei Rusijos gynybos ministerija neatsakė į prašymus pakomentuoti kaltinimus, kad Rusijos Federacija atsisako savo žuvusiųjų kare ir sąmoningai neįvertina aukų.

Straipsnyje taip pat pažymima, kad 2023 metų balandį Rusijos Valstybės Dūma priėmė Civilinio kodekso pataisas, leidžiančias per šešis mėnesius, nesant informacijos apie jų buvimo vietą, paskelbti Ukrainoje kariaujančius karius dingusiais be žinios arba žuvusiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(2)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()