„Ant kortos pastatytas Ukrainos gebėjimas tęsti kovą...“ Karas įžengia į lemiamą etapą  ()

Charkivas vėl atsidūrė Putino akiratyje. Miestui gresia intensyvi Rusijos pajėgų atakų banga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-14 „Ant kortos pastatytas Ukrainos gebėjimas tęsti kovą...“ Karas įžengia į lemiamą etapą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant kortos pastatytas Ukrainos gebėjimas tęsti kovą. Tuo tarpu Charkivo karinė administracija pareiškė, kad Ukrainos pajėgos visiškai kontroliuoja situaciją ir Rusijos puolimas sustojo.

Prasidėjus Rusijos puolimui Charkivo srities šiaurėje, prasideda kritinė fazė, kuri turės lemiamą reikšmę tolimesnei karo eigai. Apie tai rašo „Politico“.

Trečiaisiais karo metais karo veiksmai įžengia į kritinę fazę, nes Charkivas vėl atsidūrė Putino akiratyje, tvirtina leidinys. Intensyvi Rusijos pajėgų atakų banga kelia grėsmę Charkivo regionui ir regiono centrui. Ant kortos pastatyta ne tik antro pagal dydį Ukrainos miesto kontrolė, bet ir potencialus Ukrainos gebėjimas tęsti kovą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1887 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Jau seniai buvo tikimasi, kad Rusijos kariai gegužę ar birželį pradės didelio masto bandymą prasiveržti pro fronto liniją. Dabar atrodo aišku, kad Putinas nori pasinaudoti „langu“, kol Ukraina dar negavo daugiau vakarietiškos amunicijos ir ginklų.

Rusijos pajėgos pradėjo puolimą praėjusį savaitgalį, o dabar mūšiai vyksta maždaug 30 miestų ir miestelių Charkivo srities pasienio zonose, 30 km nuo Charkivo. Evakuojami civiliai gyventojai.

Charkivo karinė administracija pareiškė, kad Vakarų pagalbos delsimas suteikė Rusijos Federacijai pranašumą ir susilpnino Ukrainos gynybą regione.

 

„Rusija žino, kad jei per mėnesį ar du gausime pakankamai ginklų, situacija gali atsisukti prieš juos“, – Rusijos ginkluotųjų pajėgų aktyvumą aiškina sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas.

Pažymima, kad reikšmingas Rusijos Federacijos proveržis gali išprovokuoti Europos šalių spaudimą Ukrainai pradėti taikos derybas.

ISW mano, kad Rusijos kariams buvo įsakyta sukurti buferinę zoną pasienyje ir veržtis link Charkivo. Jei Rusijos pajėgos sugebės įsiveržti dar 10 kilometrų gilyn į Ukrainos teritoriją, miestas jau atsidurs artilerijos pasiekiamumo diapazone. Pats bandymas užimti Charkivą būtų nepaprastai sunki užduotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()