Rusai artėja prie Ukrainos pozicijų. „Bet tai yra ne sėkmė, o fiasko.“ Kas vyksta  ()

Rusų proveržis Charkive jiems gali tapti tikra nesėkme.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-16 Rusai artėja prie Ukrainos pozicijų. „Bet tai yra ne sėkmė, o fiasko.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko teigia, kad rusų veržimąsis Charkive atrodo šiurpesnis nei yra iš tikrųjų. Jis pažymėjo, kad įprastai tokio dydžio rusų pajėgos per dieną turėtų judėti nuo šešių iki aštuonių kilometrų. Tačiau rusai yra efektyviai stabdomi, stringa.

„Šie karo veiksmai prasidėjo gegužės 10 d., ir jiems pavyko pažengti pirmyn tik pilkojoje zonoje“, – aiškino Kovalenko.

Dabar rusai artėja prie Ukrainos pozicijos, prie gynybos linijos. Tai vyksta daug lėčiau nei rusai norėtų ir tai daug pasako apie tikruosius jų pajėgumus.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2348 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Štai kovos Volčanske turėjo prasidėti jau gegužės 10 d., bet prasidėjo tik gegužės 14 d. Tai vis tiek yra tragedija, bet rusai yra efektyviai stabdomi. „Tai taip pat parodo, kaip efektyviai jie išnaudoja turimą potencialą. Veiksmus matome pasienio zonoje – net mažiau nei 10 kilometrų nuo sienos su Rusijos Federacija. Ar ši grupė galėtų užimti Charkivą? Tikrai ne. Tačiau jie gali atverti naują mūšio lauką „pilkojoje zonoje“ Charkivo srityje, kad atitrauktų dėmesį“, – sakė Oleksandras Kovalenko.

 

Jo teigimu, kažką panašaus rusai gali daryti ir Sumų regione, tačiau tik pasienio teritorijose, „pilkojoje zonoje“. „Ir nieko daugiau. Sumų srityje jie galėtų įgyvendinti kažką panašaus į tai, kas vyksta Charkivo srityje. Tai, kas dabar vyksta Charkivo srityje, nėra sėkmė. Tai yra fiasko“, – pridūrė Oleksandras Kovalenko.

(132)
(7)
(125)

Komentarai ()

Susijusios žymos: