„Rusai traukiasi.“ Yra frontas, kur Ukraina laimi. Fantastiška žinia  ()

Smogdama Maskvos laivynui Juodojoje jūroje, Ukraina pakirto Rusijos galimybes sulėtinti Ukrainos grūdų eksportą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogų naujienų Ukrainai lavinoje, įskaitant naujausią Rusijos pažangą Charkivo fronte, yra viena Ukrainos sėkmės istorija, kuriai buvo skirta mažai dėmesio.

Ukraina susilpnino Rusijos grėsmę Juodojoje jūroje tiek, kad Ukrainos grūdų eksportas jūra beveik grįžo į priešinvazinį lygį (iki 2022 m. vasario).

Praėjusiais metais pasaulis atidžiai stebėjo Rusijos bandymą pradėtą jūrų blokadą Juodojoje jūroje, kai šalis agresorė pasitraukė iš ankstesnio susitarimo, kuriam tarpininkavo Turkija. Buvo baiminamasi, kad ši blokada paveiks Ukrainos ekonomiką ir pasaulio maisto tiekimą, turint omenyje esminį Ukrainos žemės ūkio vaidmenį šioje rinkoje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1885 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Rusai traukiasi

Ukraina sugebėjo sunaikinti nemažai Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų ir priversti Rusijos generalinį štabą likusius laivus skubiai perdislokuoti į saugesnius uostus.

Tad rusų karinis laivynas atsitraukė nuo Ukrainos krantų ir atvėrė kelią prekybai.

Anot „New York Times“, turėjusio prieigą prie duomenų, per pastaruosius šešis mėnesius iš Ukrainos jūra buvo eksportuota daugiau nei 27 mln. tonų grūdų – tai prilygsta prieškariniam lygiui. Tai neabejotina Ukrainos sėkmė.

 

Rusija, siekdama blokuoti grūdų eksportą, turėjo du tikslus:

  • Susilpninti Ukrainos ekonomiką, kadangi grūdų eksportas sudaro trečdalį šalies bendrojo vidaus produkto, tų pajamų praradimas būtų katastrofiškas šaliai, kuri jau kenčia nuo karo.
  • Maskva taip pat tikėjosi sukelti tarptautinę paniką ir kainų kilimą.

Pernai į viršūnių susitikimą Rusijoje pakviestoms Afrikos šalims buvo pasiūlyta nemokamai pristatyti grūdus, kurių dalis buvo pavogta iš ukrainiečių. Ukraina sugebėjo sužlugdyti šią operaciją, padarydama didelių nuostolių Rusijos laivynui.

 

Dar ne galas

Ekspertai perspėja, kad ši sėkmė Juodojoje jūroje yra trapi.

Įstrigusi Juodojoje jūroje Rusija naudoja kitus metodus, kad sutrikdytų šį eksportą: bombarduoja uosto įrenginius Odesoje ir kitus regiono uostus. Taigi kova dėl grūdų nesibaigė.

Šios drąsinančios naujienos kontrastuoja su blogomis naujienomis iš fronto linijos. Rusijos armija ką tik pradėjo puolimą Charkivo srityje, kuri žengia į priekį.

Taigi, nors Rusija puola, nesėkmė Juodojoje jūroje rodo, kad karo likimas dar nėra nuspręstas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(6)
(101)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()