„Daugiau niekada neplauks…“ Viso gero, „Admiral Kuznecov“!  ()

Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ yra šalies galios nuosmukio simbolis. Pasenęs, kamuojamas gaisrų, avarijų ir ilgo kapitalinio remonto laivas neplaukė septynerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvnešio priklausomybė nuo pasenusio mazuto, ribotos orlaivių paleidimo galimybės ir nuolatiniai gedimai rodo sumažėjusią Rusijos laivyno galią, priešingai nei pažangūs JAV ir Kinijos laivynai.

Ukrainos karas dar labiau verčia abejoti viltimi, kad „Admiral Kuznecov“ kada nors grįš į tarnybą, o jo ateitis lieka neaiški.

Lėktuvnešiai tam tikra prasme yra bendros šalies gerovės rodiklis. Kodėl? Kadangi lėktuvnešiai yra sudėtingi; jie itin brangūs – tiek statyti, tiek prižiūrėti. Atitinkamai, tik turtingos šalys, turinčios perteklinius išteklius, gali juos skirti lėktuvnešiams kurti ir dislokuoti.

JAV, galingiausia pasaulio valstybė, turi vienuolika „superlėktuvnešių“. Kinija iškėlusi ambicingus planus ir siekia išplėsti savo lėktuvnešių parką: artėja prie trečiojo lėktuvnešio dislokavimo slenksčio.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2068

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

Indija turi du. Italija turi du. Jungtinė Karalystė turi du. O Rusija, popierinis tigras, turi vienintelį „Admiral Kuznecov“, kuris, daugelio manymu, daugiau niekada neplauks.

Oficiali rusų versija – „Admiral Kuznecov“ šiuo metu yra kapitališkai remontuojamas pagal modernizavimo programą, kuri turėtų pratęsti laivo gyvavimo laiką dar ketvirčiui amžiaus.

Iš pradžių buvo numatyta, kad 2018–2021 m. „Admiral Kuznecov“ Murmansko laivų remonto gamykloje bus modernizuotas. 2021 m. terminas buvo atidėtas iš dalies dėl to, kad „Admiral Kuznecov“ buvo apgadintas 2018 m. spalį, kai nuskendo plaukiojantis dokas PD-50. Avarijos metu doko 70 tonų kranas rėžėsi į „Admiral Kuznecov“ denį ir išmušė 200 kvadratinių metrų skylę.

 

 

Rusija susiduria su išsekinimo karu Ukrainoje. Todėl išteklių nukreipimas į „Admiral Kuznecov“ greičiausiai nebus svarbiausias Rusijos prioritetas. Todėl mažai tikėtina, kad lėktuvnešis artimiausiu metu vėl išplauks.

Ir galbūt „Admiral Kuznecov“ daugiau niekada neplauks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(252)
(12)
(240)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()