Pasislėpti neįmanoma. Smogė galingiausi ginklai „Swift“ ir „Nynja“ (Foto, Video)  ()

Ukraina dronų srityje pasiekia naujų laimėjimų, tarp kurių išsiskiria „Lyuty“ modelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bepilotis orlaivis-kamikadzė, galintis įvykdyti atakas prieš taikinius, esančius iki 1500 km atstumu, o tai pagal nuotolį yra lyderis tarp Ukrainos dronų.

Dronas „Lyuty“ yra reikšmingas ankstesnių Ukrainos dronų patobulinimas ir turi didžiausią nuotolį – jis galėjo pasiekti naftos perdirbimo gamyklą Baškirijoje (Rusija).

Be „Lyuty“, naudojami ir kiti dronai, tokie kaip „Nynja“, kuris taip pat pasiekia maždaug 1500 km nuotolį, nors tiksli jo paskirtis lieka ne tokia aiški.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Klaviatūros, planšetės, unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, graviravimo staklės, įrankiai ir kt.(Video)
1829 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

2) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

5) „ATOMSTACK A24 Pro“ - 24W lazerinės graviravimo staklės su APP

6) „KOORUI MK104“ - 104 mygtukų klaviatūra su RGB šviesomis

Išsamiau

Dažnai fronte pasirodo įvairūs Ukrainos bepiločių orlaivių modeliai, įskaitant pagamintus lengvojo „Skyranger“ lėktuvo pagrindu. Nors tokie modeliai kaip „Nynja“ ir „Swift“ yra panašūs, jų paskirtis skiriasi – tikėtina, kad „Swift“ bus daugkartinio naudojimo ir galės gabenti bombas, o kiti, pavyzdžiui, „Nynja“, atliks vienkartines misijas.

 

Ukrainiečių dronai, tokie kaip „Lyuty“ ir „Nynja“, įgyja vis svarbesnį vadimenį dėl gebėjimo atlikti tikslias atakas dideliais atstumais.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos užmezgė bendradarbiavimą su privačiomis įmonėmis, turinčiomis daugiau patirties kuriant bepiločius orlaivius. Vykdydama šį bendradarbiavimą, Ukrainos gynybos ministerija neseniai išbandė šešis naujus nepilotuojamų orlaivių modelius. Deja, šių testų rezultatai dar nepaskelbti.

 

Tačiau žinoma, kad šio bendradarbiavimo dėka gamintojai turi galimybę nustatyti savo įrenginių silpnąsias vietas. Tai leidžia patobulinti bepiločių orlaivių dizainą, kad jie būtų atsparesni priešo elektroninio karo sistemų veiksmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()