SSRS laikų ginklas... Ukraina fronte panaudojo tikrą retenybę (Foto, Video)  ()

„Točka“ sistemas naudojo sovietų armija. Jų šaudymo nuotolis siekė iki 70 kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti kaip Ukrainos gynėjai „Točka“ sistemomis atakavo Rusijos karius. Apie tai rašo „Defense Express“.

Informacijos apie atakos laiką ir vietą kol kas nėra. Jei atsižvelgsime į tai, kad tokie vaizdo įrašai dažniausiai publikuojami gerokai vėliau, nereikėtų atmesti, kad ši ataka galėjo įvykti prieš kelis mėnesius.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1887 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Tačiau užfiksuotas įdomus momentas – raketos tipas, kuris buvo naudojamas šiame karo veiksmų epizode. Žinoma, kad buvo panaudota „Točka“ sistemos raketa 9M79F, kurios šaudymo nuotolis siekia iki 70 kilometrų.

 

Straipsnio autoriai pažymi, kad 1989 m. pradėta naudoti naujesnė raketų sistema „Točka-U“, ginkluota balistinėmis raketomis 9M79M, kurių šaudymo nuotolis yra iki 120 kilometrų. Nuo 1975 iki 1989 m., sovietų armija buvo ginkluota raketų kompleksu „Točka“ (vėliau jį pakeitė minėtas modernesnis „Točka-U“).

Niuansas tas, kad pati tikimybė, kad tokios senos raketos 9M79F gali „išgyventi“ iki mūsų laikų, buvo itin maža. Šio tipo raketinio ginklo panaudojimo faktas gali rodyti Ukrainos pastangų mastą siekiant aprūpinti karius visais turimais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()