4 veiksnių sutapimas. Kodėl Rusija sugebėjo prasiveržti į Charkivo sritį  ()

Rusijos puolimas tapo įmanomas dėl keturių veiksnių sutapimo vienu metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-14 4 veiksnių sutapimas. Kodėl Rusija sugebėjo prasiveržti į Charkivo sritį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kare visada reikia tikėtis netikėtumų. Ukraina po Avdijivkos kritimo ruošėsi naujam Rusijos puolimui šalies rytuose. Tačiau tuo tarpu Rusijos pajėgos atakavo Charkivo srities šiaurėje.

Nacionalinio saugumo apžvalgininkas Maxas Bootas „The Washington Post“ skiltyje analizavo, kodėl okupantai atidarė naują frontą.

Rusijos puolimas galėjo tęstis Ukrainos rytuose, tačiau dabar okupantai pradėjo netikėtą puolimą Charkivo srityje, tvirtina analitikas. Sieną kirto iki 5 Rusijos batalionų. Potencialiai ši ataka gali tapti greičiausiu Rusijos pajėgų puolimu nuo karo veiksmų pradžios.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2947 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

Jei rusai tęs puolimą, Charkivas vėl gali atsidurti artilerijos pasiekiamumo diapazone, kaip ir prasidėjus plataus masto karui. Pasak autoriaus, Charkivo suniokojimo mastą jis matė savo akimis 2024 metų kovą. Mieste vis dar matomi karo veiksmų pradžios randai.

Blogiausias scenarijus būtų Charkivo kritimas, tačiau toks variantas labai mažai tikėtinas. Tačiau Ukraina turi perkelti pastiprinimą iš Donecko srities, o tai potencialiai leis Rusijos pajėgoms žengti į priekį rytuose.

Rusijos veiksmai paaiškinami šiais veiksniais:

  • ilgas delsimas suteikti JAV pagalbą Ukrainai;
  • Rusijos armija mokosi iš klaidų ir prisitaiko prie karo veiksmų.

 

Kaip prisitaikymo pavyzdį Bootas pateikia pavyzdį, kad kai kurie okupantų puolimai vyksta motociklais, siekiant greitai be sunkiosios technikos nusigauti iki Ukrainos sienų. Taip pat Rusija masiškai naudoja aviacines bombas, kad sunaikintų Ukrainos pajėgų gynybos linijas.

Ukrainą savo ruožtu labai susilpnino ilgas delsimas suteikti JAV pagalbą.

Dabar pagalba iš JAV pradėjo atvykti, tačiau prireiks laiko, kol bus tinkamai aprūpinti Ukrainos gynėjai. Be to, apribojimas naudoti amerikietiškus ginklus prieš taikinius Rusijos teritorijoje iš esmės atima Ukrainos galimybes smogti Rusijos pajėgoms, kurios ruošiasi pulti. JK jau panaikino šį apribojimą, o JAV – ne.

 

O paskutiniai du argumentai – delsimas vykdyti mobilizaciją Ukrainoje ir vėlai pradėti statyti įtvirtinimai fronte ir prie sienos su Rusijos Federacija.

„Gera žinia ta, kad Ukraina dar turi laiko atsigauti po šių nesėkmių. Naujų įtvirtinimų statyba ir daugiau Ukrainos karių mobilizavimas kartu su didžiuliu amerikiečių ginklų ir amunicijos antplūdžiu turėtų sustabdyti Rusijos puolimą ir stabilizuoti mūšio linijas“, – reziumuoja analitikas ir priduria, kad idealiu atveju JAV taip pat turėtų atšaukti draudimą naudoti ginklus Rusijos Federacijos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()