[ŽT] Didžiausias pirkimas. Netikėta. Tik 410 karių turinti šalis perka 60 šarvuočių  ()

Tai bus istoriškai didžiausia investicija į šios šalies ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liuksemburgo gynybos ministerija iš Prancūzijos ketina nupirkti 38 žvalgybinius šarvuočius „Jaguar“, 16 universalių šarvuočių „Griffon“, penkis universalius šarvuočius „Serval“ ir daugiau nei šimtą įvairių logistikos pagalbos mašinų.

Liuksemburgas nori gauti šias mašinas 2025–2033 m., kad iki 2030 m. būtų sukurtas bendras žvalgybos batalionas kartu su Belgija, vykdant įsipareigojimus NATO.

Šiam projektui, įskaitant eksploatavimo išlaidas iki 2055 m., bus išleista 2,6 milijardo eurų. Tai bus didžiausia investicija į Liuksemburgo ginkluotąsias pajėgas istorijoje. Tai per savo spaudos konferenciją pareiškė šios šalies gynybos ministrė Yuriko Backes, rašo portalas esut.de.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2341 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pažymima, kad Liuksemburgas nori pasiekti visišką susivienijimą su Belgijos ir Prancūzijos kariuomene. Kas iš tikrųjų paaiškina tokį šarvuočių tipų pasirinkimą. Tačiau pagal kiekį tai vis tiek nebuvo didžiausias Liuksemburgo užsakymas.

2022 metų balandį šios šalies kariuomenė iš „General Dynamics European Land Systems“ užsakė 80 ratinių šarvuočių „Eagle V 4x4“. Užsakymo vertė siekė 367 milijonus eurų, šarvuočių pristatymas turėtų įvykti nuo 2024 metų gruodžio iki 2026 metų liepos mėnesio.

 

Tai labai reikšminga investicija į Liuksemburgo gynybinius pajėgumus, kuris užima ne tik kuklią teritoriją (2 586 km²), bet ir turi atitinkamo dydžio gynybos biudžetą bei kariuomenę.

„Military Balance 2023“ duomenimis, praėjusių metų pradžioje Liuksemburgo kariuomenėje iš viso buvo 410 karių, suskirstytų į du žvalgų batalionus.

Nepaisydamas savo ribotų išteklių Liuksemburgas aktyviai teikė karinę pagalbą Ukrainai atremti Rusijos agresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()