Tai nutiko vėl... Ukrainos Mi-24 pastebėjo Rusijos dronai... Kas buvo paskui (Video)  ()

Rusijos dronai pradėjo skverbtis giliau į Ukrainos užnugarį, o raketos ir bombos pataikyti į pažeidžiamus ir vertingus objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrą kartą per du mėnesius atakuoti Ukrainos sraigtasparniai, nusileidę šalia fronto linijos rytinėje šalies dalyje.

Tačiau juos pastebėjo Rusijos bepiločiai orlaiviai. Netrukus po to Rusijos tolimojo nuotolio amunicija – galbūt balistinė raketa „Iskander“ – susprogdino tris sraigtasparnius netoli Pavlohrado, 110 km nuo fronto linijos Berdyčivo srityje. Apie tai rašo „Forbes“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Nuostabių kainų ir kokybės monitorių laikikliai, PC, uodų gaudyklės, el. paspirtukai, pompos ir vaizdo projektoriai (Video)
2374 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KOORUI KR10“ - monitoriaus laikiklis

2) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

3) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

5) „POPDEER PD-AP1“ - belaidė pompa

6) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

Išsamiau

Žurnalistai įvykį vadina įrodymu, kad Ukrainos pajėgoms vis dar sunku išlaikyti tinkamą oro gynybą visoje fronto linijoje.

Pora atakos sraigtasparnių Mi-24 ir juos lydintis Mi-17 gegužės 11 dieną budėjo ginklų ir degalų papildymo punkte netoli fronto linijos. Šiuose punktuose sraigtasparniai gali saugiai nusileisti, kad būtų papildyti degalai ir amunicija. Visas proecesas trunka vos kelias minutes.

 

Tokios operacijos vykdomos kiekvieną dieną, sraigtasparniai atlieka misijas nedideliame aukštyje palei fronto liniją: transportuoja atsargas, sužeistuosius ir paleidžia nevaldomas raketas į Rusijos pozicijas.

Pirmuosius dvejus karo metus tokie atramos taškai buvo pakankamai saugūs: Ukrainos oro gynyba saugojo degalų papildymo punktus. Tačiau vėliau oro gynybai pritrūko amunicijos.

Žurnalistų teigimu, 2024 metų pavasarį Rusijos dronai pradėjo skverbtis giliau į Ukrainos užnugarį, o raketos ir bombos pradėjo smogti į pažeidžiamiausius ir vertingiausius objektus: radarus, priešlėktuvinių raketų baterijas, raketų paleidimo įrenginius ir karinius orlaivius.

 

Kovo 13 dieną ar kiek anksčiau Rusijos dronai pastebėjo tris Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 12-osios aviacijos brigados atakos sraigtasparnius Mi-8 ir Mi-17 lauke Novopavlivkos rajone, 50 km nuo Avdijivkos griuvėsių.

Per „Iskander“ smūgį buvo sunaikinti du sraigtasparniai, žuvo mažiausiai du pilotai. Po dviejų mėnesių tai pasikartojo – maždaug toje pačioje vietovėje. Novopavlivka yra 60 km į rytus nuo Pavlohrado.

Straipsnio autorių teigimu, nuostoliai pažeidžiamuose atramos taškuose gali tęstis, nebent Ukraina paspartins perginklavimo ir degalų papildymo procedūras, pagerins oro gynybą arba pereis prie saugesnių naktinių operacijų ar tam tikro šių variantų derinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(15)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()