Galingas pastiprinimas Lietuvos kariuomenei. Atvyko vienas iš Ukrainos karo simbolių  ()

Šią savaitę atgabenta amerikietiškų raketų siunta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuva gavo partiją prieštankinių valdomų raketų „Javelin“ už beveik 17 mln. dolerių.

Apie tai pranešė Krašto apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

Jomis bus ginkluoti Lietuvos kariuomenės sausumos kariai.

„JAV yra strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių sąjungininkių, užtikrinančių Baltijos regiono saugumą. Iš JAV gautas ir įsigytas prieštankinis kompleksas „Javelin“ neabejotinai prisideda prie ilgalaikio Lietuvos kariuomenės kovinių pajėgumų didinimo ir atgrasančio poveikio stiprinimo“, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2320 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

KAM pažymėjo, kad Lietuvos kariuomenei „Javelin ATGM“ papildymas yra labai reikalingas dėl itin sunkios geopolitinės padėties regione po visapusės Rusijos invazijos į Ukrainą.

2021 metų gruodį Lietuvos Gynybos resursų agentūra pasirašė prieštankinių sistemų „Javelin“ pirkimo sutarties su JAV vyriausybe priedą.

Pagal šią sutartį raketos Lietuvos kariuomenei bus pristatomos partijomis nuo 2024 iki 2028 m.

 

Taip pat šiemet Lietuvos kariuomenė iš amerikiečių kompanijos „AeroVironment“ gaus „Switchblade 600“ bepiločius orlaivius-kamikadzes.

„Javelin ATGM“ yra trečios kartos nešiojama prieštankinių raketų sistema, kurią gamina Amerikos kompanijų „Raytheon“ ir „Lockheed Martin“ bendra įmonė „Javelin“. Ji skirta naikinti šarvuočius, taip pat galima nusitaikyti į kitus taikinius.

Raketa FGM-148 turi terminio nukreipimo sistemą, todėl prieštankinio komplekso operatoriui nereikia sekti ir reguliuoti raketos skrydžio po paleidimo – ji tai daro savarankiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(2)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()