„Šešiomis kryptimis.“ Tai rimta. Ateina konfrontacija su visu pasauliu  ()

Rusija gali smogti Ukrainai branduoliniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos, jei Vakarų sąjungininkai tinkamai aprūpins ginkluote, galės 2025 metais atlikti kontrpuolimą laikinai okupuoto Krymo kryptimi. Tačiau jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai žengs į priekį Kryme, Rusija gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas, Ukrainos armijos generolas Nikolajus Malomužas.

Anot jo, dabar tikrai kyla grėsmė, kad Rusija panaudos taktinius branduolinius ginklus. Rusijos Federacija gali griebtis šio žingsnio, kai Ukrainos kariai pradės išlaisvinti Krymą.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2044

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

„Kai vykdysime sausumos operacijas Zaporožės, Chersono, Donecko, Luhansko ir Charkivo srityse, Rusija bandys priešintis, pradės kontratakas, bet mažai tikėtina, kad panaudos taktinius branduolinius ginklus“, – pažymi jis.

N. Malomužas pažymi, kad jei Rusija peržengs ribą ir panaudos taktinius branduolinius ginklus, konfrontacija bus ne tik su Ukraina, bet ir su pasauliu.

Jis prognozuoja, kad gavusi Vakarų ginklų, ypač F-16, ATACMS ir papildomų naujų tipų prancūziškų, vokiškų ir britų raketų, Ukraina galės smogti Rusijos kariams užnugaryje, kad sėkmingai atremtų Rusijos planus.

 

„Tai sudarys prielaidas mums atlikti galingus giluminius smūgius prieš priešo užnugarį. Atitinkamai, mūsų sistemos, pataikiusios už 80 km, sunaikins priešo išteklius vidurinėje užnugario dalyje. Sistemos, kurias dabar gausime iš savo partnerių, smogs toliau, tokiu būdu galėsime efektyviai atremti priešą fronte, vykdyti puolimo operacijas, kontratakas ir parengti naujas atakas ten, kur priešas nesitiki“, – pažymi N. Malomužas.

Žvalgybos generolas pažymi, kad sudėtingos atakos į gilias ir vidurines užpakalines zonas, priekinės linijos pozicijas, taip pat galimybė atakuoti iš galo ir iš šonų leis išlaisvinti teritorijas.

 

„Esant tokiai situacijai, yra perspektyva išlaisvinti teritorijas, per kurias vėliau galėsim persikelti į Krymą. Šių metų pabaigoje arba 2025-ųjų pradžioje šių penkių įvardytų regionų teritorijos gali būti prioritetinės išvadavimui“, – sako jis.

Be to, jis pažymėjo, kad Rusija neturi potencialo sistemingam ir giliam puolimui. Dabar ji bando atakuoti šešiomis kryptimis, bet tai jai labai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(5)
(84)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()