„Mes žinome šią taktiką.“ Jie veržiasi kaip išprotėję. Kas vyksta prie Časiv Jaro  ()

Rusai sugebėjo prasiskverbti ir įsitvirtinti pilkojoje zonoje Charkivo srities šiaurės rytuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-15 „Mes žinome šią taktiką.“ Jie veržiasi kaip išprotėję. Kas vyksta prie Časiv Jaro  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai sulėtino puolimo operacijų Charkivo srityje tempą, tačiau kovos Donecko zonoje tebevyksta – priešas išlaiko ketinimą įžengti į Časiv Jarą ir įsitvirtinti mieste. 

Politologas ir karys Kyrylo Sazonovas per „Apostrophe TV“ pasakojo apie situaciją, susiklosčiusią Charkivo kryptimi, mūšius prie Časiv Jaro ir priešo taktiką.

Kalbėdamas apie veiksmus Charkivo kryptimi, jis pažymėjo, kad priešas sugebėjo prasiskverbti ir įsitvirtinti pilkojoje zonoje Charkivo srities šiaurės rytuose – jis bando sustiprinti savo pozicijas, nes neturi išteklių ir galimybių:

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Nuostabių kainų ir kokybės monitorių laikikliai, PC, uodų gaudyklės, el. paspirtukai, pompos ir vaizdo projektoriai (Video)
2336 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KOORUI KR10“ - monitoriaus laikiklis

2) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

3) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

5) „POPDEER PD-AP1“ - belaidė pompa

6) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

Išsamiau

„Deja, priešui buvo leista įsitvirtinti pilkojoje zonoje Charkivo srities šiaurės rytuose. Čia Vyriausios žvalgybos valdybos vadovybė teisingai sako, kad rusai neturi resursų ir galimybių tolimesniam puolimui. Todėl jie bando sustiprinti savo jėgas ten, kur dabar yra sustoję, taip pat aktyviai atakuoja Volčanską, kurį tiesiog bando ištrinti iš žemėlapio.“

K. Sazonovas taip pat kalbėjo apie situaciją Časiv Jaro rajone – ten taip pat aktyviai veikia priešas, bandantis patekti į pačią gyvenvietę ir pradėti gatvių mūšius.

 

„Mūsų dalinys dabar yra Časiv Jaro rajone. Negalima sakyti, kad po to, kai priešas pradėjo pulti Charkivo srityje, čia tapo ramiau. Ne, priešas bando eiti toliau ir pradėti čia gatvių mūšius, nes būtent tokiu atveju jis galės pasinaudoti savo skaitiniu pranašumu.“

Karys pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos žino šią priešo taktiką, todėl daro viską, kad apgintų Časiv Jarą:

„Mes žinome šią taktiką, todėl mes, mūsų minosvaidžiai, darome viską, kad užpuolėjai nepriartėtų prie Časiv Jaro. Rusai bando mus apeiti flanguose, bet ir nesėkmingai.“

 

Jis taip pat primena priešo „planą“ „paimti“ Časiv Jarą iki gegužės 9 d., kuris rusams nepavyko. 

„Jie turėjo užduotį „paimti“ miestą gegužės 9 d., o šiandien jau gegužės 15 d., ir nėra jokių ženklų, kad rusai turi galimybę įeiti ir įsitvirtinti mieste. 92-oji brigada laiko dešinįjį flangą, o Lymano kairėje – 3-ioji puolimo brigada“, – sako politologas ir priduria: „Visur būna sunkių mūšių, bet mes neleidžiame priešui pajudėti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: