Griežtai slepiama. Kariniai ešelonai Baltarusijoje. Istorija kartojasi (Foto)  ()

Sklando gandai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad Rusijos Federacija vėl ketina panaudoti Baltarusiją savo agresyviuose planuose. Pradėta ruoštis karinių traukinių iš Rusijos priėmimui.

Apie tai gegužės 15 d. pranešė įtakingas šaltinis „Belarusski Gajun“, stebintis karinę veiklą Baltarusijos teritorijoje.

Kariniai ešelonai Baltarusijoje. „Į Baltarusiją vėl permetama Rusijos ginkluotųjų pajėgų įranga? Gavome informaciją, kad Baltarusijos geležinkeliai vėl ruošiasi priimti Rusijos karinius traukinius su karine technika, amunicija ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų personalu“, – pranešė Baltarusijos kanalas.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2348 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis tvirtina, kad diskusijose kalbama apie pajėgų perkėlimą iš Rusijos armijos okupuotų Ukrainos teritorijų.

Šaltinis pažymėjo, kad darbai Baltarusijos geležinkelyje vykdomi griežčiausiai slaptai.

Daroma prielaida, kad pasiruošimas susijęs su Minsko ir Maskvos planais 2025 metais Baltarusijoje surengti didelio masto karines pratybas. Vykdant šiuos manevrus į Baltarusijos teritoriją planuojama perkelti nemažą šalies agresorės karinį kontingentą.

 

Prisiminkime, kad 2022 metais Rusijos Federacija, prisidengdama pratybomis, į Baltarusiją dislokavo karius, kurie įvykdė invaziją į Ukrainos šiaurę ir bandė užimti Kyjivą. Grėsmė, kad šis scenarijus pasikartos, išlieka. Ukrainos valdžia įsitikinusi, kad Kremlius neatsisakė planų užgrobti Ukrainos sostinę.

Taip pat nuolat sklando gandai, kad artimiausiu metu Rusijos Federacija gali bandyti atakuoti NATO. Su Rusijos Federacija ir Baltarusija besiribojančioms Baltijos šalims iškilo grėsmė. Šios valstybės jau aktyviai kuria pasienyje gynybines struktūras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(31)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: