Žinutė Ukrainai. Putinas prabilo apie taiką  ()

Viešėdamas Kinijoje Putinas eilinį kartą pakartojo, kad ieško taikaus karo Ukrainoje sprendimo. Karo, kurį jis pradėjo pasirinkęs neišprovokuotą invaziją. To paties karo, kurį jis tęsia naikindamas Ukrainos miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija yra ir visada buvo pasiruošusi deryboms ir jos turėtų vykti esant dabartinei fronto linijai. Rusai nesiruošia trauktis. Bet Putinas siunčia žinią, kad derėtųsi dėl taikos, nes seniai siekia išspręsti karą taikiomis priemonėmis.

Ukrainos karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko teigia, kad Rusija tiesiog nori išsaugoti okupuotas teritorijas ir laimėti laiko, kad pradėtų karą su nauja jėga.

„Staiga Putinas pradėjo kalbėti apie taiką... O gal to buvo galima tikėtis? Kaip ir tikėtasi, ir štai kodėl. Interviu Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ Putinas labai gyrė Kinijos taikos planą, kurio esmė – derybų dėl dabartinės fronto linijos pradžia be Rusijos karių išvedimo“, – sakė Kovalenko.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2348 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak jo, Rusijai iš tikrųjų reikia okupuotų Ukrainos teritorijų išsaugojimo ir atokvėpio jėgoms atkurti. Po metų ar dvejų karas prasidės su nauja jėga. Rusijai labai reikia pauzės.

Dėl to Rusija imasi puolimo ir Charkive. „Taip Putinas bando sąmoningai parodyti, kad jo armija gali pulti visuose frontuose, o taikos derybomis turėtų būti suinteresuota Ukraina“, – aiškino Kovalenko.

Manantys, kad karas nevargina Rusijos, klysta. Rusijos kariuomenė yra alinama mūšių ir nekaupia rezervų. Smūgiai jau seniai išplito į Rusijos teritoriją, net ir į taškus už 1500 km nuo sienos su Ukraina. Ir todėl, pasak Kovalenko, Putino pasisakymas apie derybas yra gana nuspėjamas. Putinui reikia sukaupti jėgas ir padaryti pauzę, kad informacinis laukas pamirštų Rusijos nesėkmes.

 

Ukraina neturi pasirinkimo. Ji negali rinktis būti neužpulta. Ir jei Rusija rimtai norėtų taikos ir derybų, tiesiog atitrauktų savo karius, o ne naikintų Ukrainos miestus tuo pačiu pasakodama nesąmones apie siekį taikiai išspręsti konfliktą.

(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: